Arktisia elämyksiä Oulun talvessa

Rotuaarin Tiernatori vie joulutunnelmaan kaupungin sydämessä. Kuva: Fatos Mattila

Talvinen Oulu tarjoaa monenlaisia elämyksiä niin kaupungin asukkaille kuin vierailijoillekin. Erilaiset tapahtumat värittävät pimeää joulunalusaikaa jatkuen pitkälle aurinkoisille keväthangille. Tapahtumien lisäksi Oulussa on mahdollista kokeilla monia talvisia urheilulajeja, jotka mielletään helposti vain Lapin matkailuvaltiksi.

Tiernatorista joulutunnelmaa

Rotuaarin aukiolle pystytetyssä joulutorissa palvelevat torimökit herkkuineen ja joululahjavinkkeineen aina 22.joulukuuta saakka. Torilla on päivittäin tiernapoikaesitys eri esittäjien toimesta ja ohjelmassa on lähes päivittäin myös muita lauluesityksiä. Lucia kruunataan torilla 13.joulukuuta, ja viikonloppuisin torilla vierailee joulupukki.

Torimyyjä Jyri Ranisen mukaan oululaiset ovat löytäneet hyvin  tiensä Tiernatorille. ”Ihmiset tulevat tänne etsimään tuotteita, joita ei löydy marketeista tai kauppahallista”, Ranuan kalajalosteen tuotteita myyvä Raninen sanoo. Tiernatorin suurimmat ruuhkat ajoittuvat iltapäiviin, jolloin myös esiintyjät nousevat Rotuaarin lavalle. Sää on kuitenkin ratkaiseva tekijä, huonolla säällä väki jää helposti sisätilohin.

Arktisia ulkoiluelämyksiä

Vuonna 2013 maailman parhaaksi talvipyöräilykaupungiksi nimetty Oulu tarjoaa satoja kilometrejä kattavan pyörätieverkoston. Oulun seudulla järjestetään jo neljättä kertaa talven pyöräilijä -kampanja. Marraskuussa alkaneessa kampanjassa aktivoidaan ihmisiä pyöräilemään myös talvella. Yhtenä keinona on leikkimielinen kilpailu talvipyöräilytehtävärastit. Oulun kaupungin nettisivuilta voi tulostaa itselleen rastikortin, jossa on erilaisia talvisia pyöräilyyn liittyviä tehtäviä. Tehtävän suorituksesta laitetaan kuva sosiaaliseen mediaan ja parhaat kuvat palkitaan pyöräilyyn liittyvillä tuotepalkinnoilla.

Jos satunnaiselle matkailijalle iskee innostus tutkia kaupunkia pyöräillen, Nallikarin lomakylä vuokraa pyöriä ympäri vuoden. Tarjolla on myös maastohiihtosuksia, lumikenkiä ja potkureita, kertoo Oulun kaupungin matkailuneuvonnan matkailuneuvoja Kirsi Eskola.

Oulun Nallikariin nousee helmikuussa jo kahdeksannen kerran Nallikarin Talvikylä, jossa on tarjolla maistiaisia Lapin talviaktiviteeteista. Silloin on mahdollista päästä kokeilemaan huskyajelua ja tapaamaan poroja aivan kaupungin tuntumassa, kertoo matkailuneuvoja Eskola. Nallikarin Talvikylässä vierailee aukioloaikoina noin 30 000 vierasta ja yhä useampi löytää tiensä Talvikylään aukioloaikojen ulkopuolella.

Oulun kaupunki on talveksi julkaissut erillisen talvioppaan, johon on koottu kaikki kaupungin talvitapahtumat. Eskola kertoo, että tapahtumia alkoi olla vuoden aikana niin paljon, että tuli tarve tehdä talvelle oma esitteensä. Majoituspaikkoja talvisin Oulussa riittää hyvin kaikille halukkaille, mutta edullisista majapaikoista on puutetta. Esimerkiksi hostellia ei Oulusta löydy, kertoo matkailuneuvoja Eskola.

 

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*