NASA:n päällikkö ei jatka uuden presidentin alaisuudessa

Kuva: Pexels.com

Yhdysvaltain avaruushallinto NASA:n päällikkö Jim Bridenstine aikoo jättää tehtävänsä, kunhan presidentinvaalit voittanut Joe Biden astuu virkaansa.

Presidentti Trumpin NASA:n johtoon vuonna 2018 nimittämä Bridenstine kertoo jättävänsä tehtävänsä siitäkin huolimatta, että häntä pyydettäisiin jäämään. ”Olemme saavuttaneet suurta menestystä, mutta se johtuu hyvistä suhteistamme, jotka ovat elintärkeitä.”

Käytännössä suurimmalla osalla NASA:n työntekijöistä on pitkäkestoiset urat avaruushallinnon palveluksessa, mutta on tavallista, että uusi virkaanastuva presidentti nimittää uuden päällikön NASA:n päämajaan, joka sijaitsee pääkaupunki Washington DC:ssä.

”NASA tulee tarvitsemaan toimeen henkilön, joka nauttii tulevan hallinnon luottamusta ja jolla on läheiset suhteet Yhdysvaltain presidenttiin. Se henkilö en tule olemaan minä,” Bridenstine päättää.

Lähteet:

Aviation week: NASA Chief Plans To Step Aside Under Biden

CNN Business: NASA chief Jim Bridenstine won’t stay on under new president

Business Insider: NASA chief Jim Bridenstine says it’s in the ’best interest of NASA’ for him to resign rather than work for the Biden administration

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*