Yle: Lemmikkieläinten ruokien alkuperämaata ei ole pakko kertoa

Avainlippu-merkki voi hämätä kuluttajia. Kuva: Pixabay

Musti Groupin Smaak-koiranruokaa on myyty kotimaisena, vaikka kaikki raaka-aineet eivät ole suomalaisia. Smaak-koiranruokapusseissa on Avainlippu-merkintä. Tämä on herättänyt ihmettelyä, kertoo Yle artikkelissaan.  

Musti Groupin operatiivinen johtaja Pamela Nelimarkka kertoi Radio Suomen Päivässä keskiviikkona, että tuotteessa käytetyistä raaka-aineista suurin osa on suomalaisia.  

Elintarvikkeissa olevan Avainlippu-merkin voi saada, jos tuote on valmistettu Suomessa. Tuotteen kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Avainlippu kertoo työstä ja siihen liittyvistä kustannuksista. Merkin voi siis saada, vaikka kaikki raaka-aineet eivät tulisi Suomesta.  

Ruokaviraston mukaan lemmikkieläinten ruoka on rehua ja se kuuluu rehulainsäädännön piiriin. Lemmikkieläinten ruokien alkuperämaata ei ole pakko kertoa, mutta eränumero on pakollinen tieto pakkausmerkinnöissä. Erä on voitava vetää pois myynnistä, jos ruokaan kohdistuu laatuepäilyjä.  

Ruokaviraston Hanna Laation mukaan tärkeintä on, miten markkinoinnissa käytetään kotimaisuutta. On kuluttajan harhaanjohtamista, jos kotimaisiksi markkinoiduissa eläinten ruoissa pääraaka-aine on ulkomainen.  

Yle: Suomen lippu ei takaa ruoan kotimaisuutta, eikä alkuperämaata tarvitse ilmoittaa lemmikkieläinten ruoissa

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*