Lapsen oikeuksien viikko huipentuu Ilon päivä -tapahtumaan Oulussa 

Maksuton Ilon päivä -tapahtuma Oulussa 16.11. klo 15.00-19.00. Kuva: Pexels

Lapsen oikeuksien viikkoa vietetään 14.–20. marraskuuta. Lapsen oikeuksien viikko on toiminnallinen teemaviikko, jonka tarkoituksena on parantaa YK:n lapsen oikeuksien tunnettuutta, erityisesti nuorten ja lasten parissa. Tämän vuoden teema on lapsen oikeus turvallisuuteen. Kansainvälinen lainsäädäntö ja lapsen oikeuksien sopimus velvoittaa, että lasten on turvallista elää ja kasvaa.  

Lapsen oikeuksien viikolla Oulussa järjestetään lauluesityksiä ja taidenäyttelyitä, kansainvälinen lasten- ja nuortenelokuvien festivaali ja Oskari-gaala, jossa palkitaan lasten ja nuorten tekemiä elokuvia.  

Viikon päätapahtumaa vietetään 16. marraskuuta Ouluhallissa. Ilon päivä on maksuton koko perheen tapahtuma, jossa on tarjolla lavaesityksiä ja liikunnallisia toimintapisteitä. 

Ilon päivässä esiintyy muun muassa Tempo Orkesteri, Barbara Klovni, Teuvo Pakkalan kuoro ja Taikatahti koulun tanssikerho. Lisäksi Hissu Hiiren joogamaailma järjestää lasten joogaa. Toimintapisteillä on tekemistä niin aikuisille kuin lapsillekin, kuten pomppulinnoja, liikuntatehtäviä, Minecraft-seikkailuja ja arvontoja. Vastapainoksi löytyy myös rauhoittumista ja rentoutumista. 

Tapahtuman järjestää yhdessä Oulun kaupunki, seurakuntayhtymä sekä useat eri yhdistykset.  

Lähde: Lapsen oikeuksien viikko 2022

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*