Yle: Kuopion kouluhyökkäyksestä tänään tuomio hovioikeudessa

Kuva: Wikimedia

Itä-Suomen hovioikeus tekee päätöksensä Kuopiossa vuonna 2019 tapahtuneesta kouluhyökkäyksestä tänään torstaina. Hyökkäyksessä yksi ihminen kuoli ja useampi haavoittui, kun mies suoritti miekkaiskun Savon ammattiopistossa lokakuussa 2019.

Pohjois-Savon käräjäoikeus langetti miehelle viime vuonna tuomion murhasta ja 20 murhan yrityksestä. Mies tuomittiin elinkautiseen vankeuteen sekä hänet määrättiin maksamaan korvauksia satojatuhansia euroja. Hyökkääjä valitti hovioikeuteen tuomiostaan vedoten siihen, että tekotapa ei ollut hänen mielestään erityisen raaka. Murhan yrityksiä koskevia syytteitä mies vaati hylättäväksi.

Merkittävimmät näkemyserot koskevat syytetyn mielentilaa sekä uhrien pakomahdollisuuksia. Syytetyn mukaan hän oli alentuneesti syyntakeinen tekoaikana. Esitutkinnan aikana tehdyn mielentilatutkimuksen mukaan mies oli syyntakeinen. Syyttäjän mukaan uhreilla ei ollut pakomahdollisuuksia, vaan hyökkääjän tarkoituksena oli tappaa kaikki luokkahuoneessa olleet henkilöt. Syytetyn asianajaja Matti Niirasen mielestä oli kuitenkin täysin selvää, että osa opiskelijoista pääsi luokkahuoneesta pois vahingoittumattomana.

Yle: Hovioikeus antaa tuomion Kuopion kouluhyökkäyksestä – syytetyn mielentila ja uhrien pakomahdollisuudet keskeisiä kysymyksiä

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*