IL: Koronapassin voi saada myös ilman digitaalista Omakanta-sovellusta

Koronatodistusta tarvitaan tällä hetkellä usealla Euroopan rajanylityspaikalla, ja sen voi saada nyt myös julkisen terveydenhuollon kautta ilman digitaalisia palveluita.  

Helpoin ja nopein tapa koronapassin saamiseen on ladata se Omakanta-palvelusta. Tilastot kuitenkin osoittavat, että noin puolet suomalaisista eivät käytä kyseistä palvelua. Etenkin alaikäisille ja vanhuksille digitaalisen palvelun käyttö voi olla vierasta.

Ohjelmistoala yritys Atostekin liiketoiminta johtaja Miika Parvio kertoo sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten tulostavan tällä hetkellä jopa tuhat koronatodistusta päivässä. Hänen mukaansa koronatodistusta tarvitsevien määrä on koko ajan kasvussa.

Tulostetussa koronatodistuksessa kerrotaan mahdollisesta sairastetusta koronasta, koronatestituloksista sekä saaduista koronarokotuksista. Euroopan rajanylityspaikoilla se toimii samalla tavalla kuin Omakannasta tulostettu todistus.

Uusi tulostus- ja kirjaamispalvelu tehtiin sosiaalialan- ja terveydenhuollon toimijoita Omakantaan liittävän alustan päälle. Palvelun käyttöönotto aloitettiin heinäkuussa ja sen jälkeen sen käyttö on levinnyt nopeasti. Kuukauden aikana jopa puolet Suomen julkisen sektorin terveydenhuollon organisaatioista on ottanut tulostus- ja kirjaamispalvelun käyttöönsä.

IL: Etkö käytä Omakantaa? Voit saada koronapassin siitä huolimatta

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*