Kiihtyneen koronatilanteen suositukset eivät vaikuta pienissä ryhmissä harrastamiseen

Ouluhallilla pääsee edelleen harrastamaan. Kuva: Taru Kyllönen

Oulu on siirtynyt koronapandemian kiihtymisvaiheeseen, tiedottaa Oulun kaupunki. Eilen Oulussa todettiin suurin päiväkohtainen tartuntamäärä koko epidemian aikana, 40 tartuntaa. Oulussa on otettu käyttöön kiihtymisajan suosituksia. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi yli kymmenen hengen yksityistilaisuuksia ei suositella järjestettävän ja etätöihin siirtymistä suositellaan.

Harrastusryhmiä koskevat vielä omat, tarkennetut suositukset. Ne sisältävät esimerkiksi pukuhuoneen käytön minimointia, ryhmäkokojen pienentämistä ja harrastusten siirtämistä ulos sekä etätoimintaan mahdollisuuksien mukaan.

Monet harrastukset ovat kuitenkin haastavia tai mahdottomia toteuttaa etänä. Ouluhallin aulassa istuu yleisurheilua harrastava Jandeh Jallow. Hänen harrastukseensa kiihtyneen koronatilanteen suositukset eivät oikeastaan vaikuta, sillä harrastusryhmä on kooltaan alle kymmenen henkilöä.

”Toki jos paikat suljetaan niin se vaikuttaa, mutta niin kauan, kun hallit ovat auki, ei ole ongelmaa”, kertoo Jallow.

Harrastajamäärät vähenevät

Aulassa ei ole Jallowin lisäksi muita henkilöitä lukuun ottamatta satunnaisia pukuhuoneisiin kulkevia harrastajia, mutta hallin puolella pelataan sulkapalloa useammallakin kentällä.  Ouluhallin työntekijä kuitenkin kertoo, että uudet suositukset varmasti vaikuttavat kävijämääriin, sillä jo nyt kävijöitä on ollut vähemmän.

”Varmasti ne [suositukset] vaikuttavat, osa jää kotiin tai menee ulkoliikuntaan”, hän kertoo.

Henkilökunnan mukaan Ouluhallilla harrastaminen on kuitenkin turvallista, sillä hallilla on tilaa väljästi ja siivousta on tehostettu. Työntekijä kuitenkin toivoo, että kävijät pesisivät käsiään ja pitäisivät turvavälejä, eivätkä tulisi edes hieman oireisina harrastamaan.

Vaikka korona on varmasti huomioitu kaikilla harrastuspaikoilla, toivoo Jallow vielä parempaa huomioimista. Hänen mukaansa siivousta voisi tehostaa entisestään ja vuorottaa eri ryhmiä, jotta harrastajia ei olisi kerralla niin paljoa.

Suurissa ryhmissä suositusten vaikutus kasvaa

Suuremmissa ryhmissä harrastamiseen koronan kiihtyminen vaikuttaa suuremmin, sillä niissä altistumisia tapahtuu enemmän. Oulun kaupunki tiedottaa, että uimahalli Vesi-Jatulin vesivoimisteluihin tulee jatkossa ilmoittautua uimahallin palvelupisteeseen, sillä vesivoimistelujen osallistujamäärä on rajattu 30:een. Myös Raksilan ja Raatin uimahalleissa vesivoimistelujen osallistujamäärää on rajattu korkeimmillaan 70 osallistujaan. Näihin ei kuitenkaan tarvitse ilmoittautua, vaikka kävijämäärää seurataan.

Lähde: Oulun kaupungin koronatiedotteet

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*