Kärkkäisen koronakriittisyys jatkuu – ”En jaksa tehdä ostoskäyttäymisestäni poliittista”

Juha Kärkkäisen koronakriittisyys aiheuttaa kohua. Kuva: Pixabay

Tavarataloketju Kärkkäisen omistaja Juha Kärkkäinen on aiheuttanut kohua Facebook-tilillään julkaistujen koronasalaliittoteorioiden vuoksi. Hän on kehottanut työntekijöitään pidättäytymään koronarokotuksista ja jakanut koronarokotteita vastustavia mielipiteitään sosiaalisessa mediassa.  

Lokakuussa Kärkkäinen ilmoitti lopettavansa poliittisten ja yhteisiin asioihin liittyvien kannanottojen julkaisemisen, mutta nousi jälleen otsikoihin koronarokotevastaisella kanavalla jaetun koodin takia.

MTV:n mukaan koronarokotevastaisella Telegram-kanavalla on jaettu tavaratalo Kärkkäisen antamaa koodia, jolla saa 20 prosentin alennuksen Brother-merkkisestä etikettitarratulostimesta.  
Alennuskoodin lisäksi kanavalla jaetaan rokotevastaisia tarrapohjia, joita ihmisiä kehotetaan tulostamaan ja liimaamaan julkisille paikoille. Kanavalla on tuhat seuraajaa.  

”Koodi annettiin kuukausia ennen kuin linjasin itse, etten enää kommentoi politiikkaa. Antamani lupaus siis pitää”, Kärkkäinen kertoo tiedotteessaan.

Koronakriittisyys karkottanut yhteistyökumppaneita, mutta kasvattanut liikevaihtoa

Muun muassa Makia ja Otava ovat vetäytyneet tavaratalo Kärkkäisen yhteistyökumppanuudesta.

”Olemme antaneet tavaratalon omistajalle mahdollisuuden korjata toimintaansa, mutta sitä ei ole tapahtunut. Vedämme omalta osaltamme rajan nyt tähän”, Makian luova johtaja Totti Nyberg kertoi yhtiön tiedotteessa.

Vaikka Kärkkäinen on menettänyt yhteistyökumppaneitaan, on konsernin liikevaihto ja tulos kasvanut edellisvuodesta. Tavarataloyhtiön tilikauden liikevaihdon kasvun ennustetaan jatkuvan koko tilikauden ajan.

Kärkkäisellä asiointi jakaa mielipiteitä.

”Olen seurannut hänen (Juha Kärkkäinen) postauksia somessa, mutta eivät ne vaikuta siihen, käynkö Kärkkäisillä ostoksilla. En jaksa tehdä ostoskäyttäytymisestäni poliittista”, kertoo 19-vuotias Juho Mäkelä.

21-vuotias Johanna Virolainen on eri mieltä Mäkelän kanssa.

”En halua tukea yritystä, jonka omistaja jakaa propagandaa ja salaliittoteorioita”, Virolainen sanoo.

IL: Kärkkäinen julkaisi taas poliittisen kannanoton

IL: Makia lopettaa yhteistyön Kärkkäisen kanssa – ”Emme saaneet muutettua asioita sisältäpäin”

Share