Kapteeni käskee: opiskelijat Aurajokirantaan!

Tutkintokarttaan oli merkitty ravintolat, jotka ovat mukana AATUssa.
Jo aikaisin aamulla keli oli mukiinmenevä.

On toukokuinen keskiviikko, lämpöasteita on lähemmäs kolmekymmentä ja Turku paistattelee auringossa. Mikä oivallinen päivä juhlistaa opiskelijoiden pian alkavaa kesälomaa ja tänä vuonna kaksipäiväistä Akateemista Aurajokilaivuritutkintoa eli tuttavallisemmin AATUa. Tänä vuonna tapahtuma päätettiin järjestää kaksipäiväisenä, sillä vuonna 2017 liput myytiin loppuun minuuteissa ja järjestäjät halusivat tarjota kaikille halukkaille mahdollisuuden osallistua.  Allekirjoittaneelle tapahtuma on kolmas perättäinen.

Kun elohopea on kivunnut tietyn lukeman yli, alkaa keinokuituhaalareiden jalkaan laittaminen tuntua tukalalta, mutta kuten muissakin juhlissa, on kärsittävä vähän pyhähousujen vuoksi. Toimittajan AATU-tiimiin kuuluu tänä vuonna jos jonkinlaista opiskelijaa. On Turun yliopiston sosiaalitieteiden opiskelijaa, Rovaniemen kasvatustieteiden opiskelijaa, sekä myös haalarittomia kanssaopiskelijoita, joiden haalarit ovat jääneet kotiin syystä tai toisesta.

AATU:n tutkintokarttoja jaetaan Vaakahuoneen paviljongilla puolenpäivän jälkeen ja tutkintoaika kestää aina kahdesta iltayhdeksään saakka. Kapteenin arvoiseen tutkintosuoritukseen vaaditaan kaksitoista alkoholillista tai alkoholitonta juomaa ja tietyistä paikoista myös ruokatilauksista saa leiman tutkintokarttaan. Tätä kapteenin arvomerkkiä lähdetään tänään hakemaan, allekirjoittaneen haalareista niitä löytyykin jo kaksin kappalein, mikä tarkoittaa sitä, että pyrin lähtemään kotiin kourassani amiraalin tasoinen haalarimerkki.

Uutta ommeltavaa haalareihin.

Tutkintorajat:

– Matruusi: Kuusi leimaa
– I Perämies: Yhdeksän leimaa
– Kapteeni: Kaksitoista leimaa
– Amiraali: Kolmannesta kapteenin tasoisesta suorituksesta

 

Kaikki suorituspaikat ovat Turun keskustasssa, eniten niitä on Aurajokirannassa ja sen lähiympäristössä. Jokilaiva ova täynnä sekä haalaripukuisia että siviilivaatteisia ihmisiä, joten ei voi arvata, kuka opiskelee ja kuka ei. Tällaisena kuumana päivänä jano tuntuu piinaavan kaikkia kanssaihmisiä ja monissa paikoissa jokirannassa onkin muistutuskylttejä veden juomisesta, ettei nestehukka pääse yllättämään ja huono olo tulemaan kesken hauskanpidon.

Kun kartat on suorituksen mukaisesti täytetty, on aika siirtyä jatkobilepaikalle, jossa jaetaan myös haalarimerkit tutkintokarttaa vastaan. AATU-tiimimme rikastui monenvärisellä merkkiskaalalla ja allekirjoittanut sai kuin saikin kauan havittelemansa amiraalimerkin. Tässä vaiheessa ilta onkin vielä nuori, mutta jos väsymys vaivaa, voi lähteä kotiin nukkumaan. Ja mitäpä olisikaan opiskelijatapahtuma ilman asianmukaista iltapalaa.

Hyväksi todettu iltapala kuuluu opiskelijatapahtuman luonteeseen.
Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*