Kaleva: Syksyn ylioppilaskirjoitusten paras tulos Kempeleen lukioon

Kuva: Saana Tuisku

Ylioppilastutkintolautakunta on toimittanut syksyn 2019 ylioppilaskirjoitusten tulokset lukioille torstaina. Paras tulos on kirjoitettu Kempeleen lukiossa.

Yhteensä kahdeksalla laudaturilla ja kahdella eximialla Kempeleen lukiossa opiskellut Lotta Yli-Hukkala-Siira ylsi valtakunnallisesti parhaaseen tulokseen.

Toiseksi sijoittui kaksi abiturienttia, joiden tulos on seitsemän laudaturia ja yksi eximia. Opiskelijat ovat Helsingin Pohjois-Haagan yhteiskoulusta ja Jyväskylän normaalikoulusta.

Menestystä ylioppilaskirjoituksissa voidaan mitata myös arvosanapisteissä, jolloin tulokseen vaikuttaa kirjoitettujen aineiden määrä. Tänä syksynä sama Kempeleen lukion abiturientti sai myös parhaat arvosanapisteet. Tähän tulokseen hän ylsi arvosanapistein 68.

Kaiken kaikkiaan ylioppilaaksi valmistui tänä syksynä noin 3010 henkilöä. Syksyn tutkintoon ilmoittautui kokelaita noin 39 500.

Kaleva: Syksyn ylioppilaskirjoitusten paras tulos on kirjoitettu Kempeleen lukiossa – opiskelijalla kasassa 8 laudaturia ja 2 eximiaa https://www.kaleva.fi/teemat/opiskelu/ylioppilaat2019/kempeleen-lukion-lotta-yli-hukkala-siira-kirjoitti-suomen-parhaan-ylioppilastuloksen-en-ajatellut-etta-kokeet-olivat-menneet-nain-hyvin/830264/

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*