Jääkiekon SM-liiga jää tauolle

SM-liiga on tauolla 3.12 -19.12 Kuva:Pexels

Jääkiekon SM-liiga jää torstaina 3. joulukuuta tauolle. Huonontuneesta koronatilanteesta johtuvien rajoitusten vuoksi useat seurat ovat joutuneet siirtämään otteluitaan ja Jääkiekon SM-liiga Oy on päättänyt asettaa kauden tauolle. Tauko on merkitty kestäväksi 19. joulukuuta asti. Seuraavat pelit pyritään pelaamaan vasta joulun jälkeen tapaninpäivänä.

”Olemme tehneet syksyn mittaan paljon töitä varmistaaksemme yleisön, pelaajien ja työntekijöiden turvallisuuden ottelutapahtumissa ja onnistuneetkin siinä työssä hyvin. Nyt kuitenkin virustilanne on muuttunut usealla alueella huonompaan suuntaan, joten rajoitukset ovat ymmärrettäviä. Ilman yleisöä pelaaminen ei kuitenkaan ole meille taloudellisesti mahdollista”, Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen kommentoi SM-liigan keskiviikkona julkaisemassa tiedotteessa.

Koronapandemiasta huolimatta SM-liiga on onnistunut hyvin ylläpitämään toimintaansa kuluneella kaudella ja tavoitteena on, että kausi voitaisiin pelata loppuun. Hiltunen uskoo toiveikkaana, että tilanne saataisiin nopeasti hallintaan rajoituksilla ja runkosarjaa päästäisiin jatkamaan mahdollisimman pian. Siirretyt ottelut pelattaisiin ensivuoden puolella.

Lomautuksilta vältytään

Joukkueet saavat jatkaa toimintaansa rajoitusten mukaisesti tauon aikana, eikä lomautuksia ole tulossa. Suomen jääkiekkoilijat ry:n toiminnanjohtaja Jari Kostiaisen mukaan yt-neuvottelut eivät lain vuoksi olisi edes mahdolliset, sillä tauko kestää vain kolme viikkoa.

”Eivät seurat lomautuksiin ryhdy. Kyse on vain kolmesta viikosta ja yt-prosessin pituudesta johtuen se ei olisi edes laillisesti mahdollista.”, Kostiainen kertoo.

Seurat saavat myös jatkaa harjoittelua tauon aikana normaalisti rajoituksista huolimatta. Kostiainen on myös tyytyväinen liigan toimintaan poikkeustilanteessa ja nostaa esille, että kautta on jo päästy pelaamaan lähes kolmasosa. Hän uskoo, että kausi pystyttäisiin pelaamaan loppuun, sillä liiga pystyy mahdollisesti pitkittämään kautta, mikäli tämänkaltaisia taukoja tulee.

SM-Liigan tiedote: https://www.liiga.fi/fi/uutiset/2020/12/02/liiga-ottelut-siirretaan-31219122020-valiselta-ajalta

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*