Jääkiekko-ottelusta lähteneet koronatartunnat lisääntyvät Kalajoella – Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri kiihtymisvaiheessa

Kuva: Pixabay

Kalajoella on todettu yli 20 koronatartuntaa tiistain ja keskiviikon välillä. Kalajoen kaupunki tiedotti keskiviikkona nettisivuillaan, että tartunnat ovat kytköksissä jääkiekkopeliin, joka pelattiin 17.10.2021 Kalajoen jäähallilla JHT Akatemian ja Utajärven Urheilijoiden välillä. Tiedotteessa kerrotaan viruksen olevan herkästi tarttuvaa virustyyppiä, joka on levinnyt perhe- ja kaveripiirien keskuudessa.

Kalajoen terveysviranomaiset ja sairaanhoitopiiri ovat yhdessä linjanneet, että sairastuneen kanssa samassa taloudessa asuvat määrätään viralliseen karanteeniin, vaikka heillä olisi täysi rokotesuoja. Tartuntaketjussa on tällä hetkellä yhteensä 60 tartuntaa. Kalajoen kaupunki suosittelee noudattamaan turvavälejä yleisötapahtumissa sekä maskin käyttöä osittain rokotetuille ja ruuhkaisissa sisätiloissa oleville.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen.

Oulussa tartunnat ovat olleet huomattavassa nousussa. Oulun kaupunki tiedotti maanantaina, että viime viikolla koronatartuntoja todettiin yhteensä 226. Oulun kaupunki linjasi keskiviikkona, että epidemiavaiheessa ei oteta rajoituksia käyttöön. Oulun rokotekattavuus on kasvanut sekä tartuntajäljitys toimii hyvin.

Oulun kaupunki: Tiedote 3.11.2021, Tiedote 1.11.2021

Kalajoen kaupunki: Tiedote 3.11.2021, Tiedote 25.10.2021

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*