HS: Koronan taudinkuva ei ole sama kuin kolme vuotta sitten

Vakavan keuhkokuumeen harvinaistuminen on muuttanut koronan taudinkuvaa. Kuva: Pixabay

Koronatautia esiintyy tänä syksynä hengitystieinfektiona. Sen oireita ovat muun muassa kurkkukipu, kuume, pääkipu, lihassärky ja makuaistin häiriöt, mutta vakava keuhkokuume on harvinaistunut, kirjoittaa Helsingin Sanomat.

Taysin infektioyksikön ylilääkäri Jaana Syrjänen kertoo HS:n haastattelussa, että nykyinen koronan tautimuoto muistuttaa flunssaa. Kuume voi nousta korkealle, mutta influenssasta koronainfektion voi erottaa limainen yskä.

”Pelkkien oireiden perusteella hengitystieinfektion aiheuttajaa ei kuitenkaan voi päätellä”, Syrjänen sanoo.

Koronaan sairastuneet hakeutuvat tällä hetkellä sairaalahoitoon kuumeen takia. Syrjänen kertoo HS:lle, että sairaaloissa on iäkkäitä ihmisiä, joilta kuume on vienyt voimat. Hoitoa voivat vaatia myös jälkitaudit, kuten poskiontelontulehdus, bakteerikeuhkokuume tai korvatulehdus.

Syrjäsen mukaan koronan jo aikaisemmin sairastaneet ja rokotetut voivat saada lievempiä oireita. Rokotteen ottamista Syrjänen suosittelee riskiryhmille, sillä se voi suojata vakavilta tautimuodoilta. Tällä hetkellä suositukset kehottavat riskiryhmäläisiä uusimaan rokotteet vuosittain.

HS: Koronan taudin­kuvassa on yksi selkeä ero kolmen vuoden takaiseen

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*