Tunteet loistavat marraskuun valofestivaalissa

Kuva: Saara Savusalo, edit: Nina Patrikka

Lumo-valofestivaali on kokoelma valoteoksia Oulun ydinkeskustan ja Hupisaarten alueella. Festivaali alkaa perjantaina 22.marraskuuta ja kestää sunnuntaihin.

Tänä vuonna teosten aiheena on luontomme. Yli 20 teosta käsittelevät sekä ihmisyyttä, että ympäröivää luontoamme.

Oulun ammattikorkeakoulun musiikin, tanssin ja viestinnän koulutusalat tekivät tänä vuonna yhteisteoksen 202020 Inverse. Projektia lähdettiin toteuttamaan yhteistuumin osana Kulttuurin osaston vuosijuhlaa. Annetusta teemasta syntyi idea pohtia ihmisluontoa ja tunteita.

Tuottaja Milla-Maija Kemppaisen mukaan tunteet ovat oleellinen osa ihmisluontoa ja ne ovat kaiken taustalla, myös päätöksissä.

Snellmanninpuistoon sijoittuva teos sisältää musiikkia, tanssia ja valoja. Yleisö pääsee myös osaksi teosta valitsemalla värimaailmaa, johon tanssi ja musiikki reagoivat. Interaktiivisuus syntyy selaimen kautta päästävän kyselyn avulla, jossa vastaajat voivat valita mielialaansa kuvaavan värin.

”Valoteoksessa oleville väreille haluttiin antaa jokin funktio, etteivät ne olisi vain värejä. Näkö- ja kuuloaisti ovat vahvasti läsnä teoksessa.”

Teoksen suunnittelu aloitettiin jo viime keväänä. Tänä syksynä harjoiteltiin intensiivisesti pari kuukautta. Teos toteutetaan yhteistyönä Lumo- valofestivaalin ja OP Oulun kanssa.

Ohjaava opettaja, lehtori Nina Patrikka sanoo teoksen nimen viittaavan muuhunkin kuin tulevaan vuoteen. ”#202020 on HEX-värikoodi, joka kertoo punaisen, vihreän ja sinisen suhteen värissä. #202020 sisältää värejä samassa suhteessa, joten se näyttää tummanharmaalta. Oamk:in Kulttuurin osasto viettää tänä vuonna juhlavuoden ja täyttää 20 vuotta.”

Installaatio 202020 Inverse on nähtävillä Snellmanninpuistossa 22–24.marraskuuta kello 16–22.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*