Matkailualaa opiskeleva Jenna Kumpulainen koki välittömät koronan vaikutukset työllistymiseen

Monet opiskelijat ovat joutuneet etäopiskeluun pandemian takia. (Kuva: Pixabay)

Koronakevät on vaikuttanut opiskelijoihin ympäri Suomea, yksi heistä on Jenna Kumpulainen, 25. Kumpulainen opiskelee Porvoon Haaga-Heliassa viimeistä vuottaan matkailualaa eli restonomiaa. Kumpulainen aloitti opinnot korkeakoulussa vuonna 2017. Hän oli aikaisemmin opiskellut ammattikoulussa matkailua ja päätyi hakemaan myös korkeakouluun samalle alalle.

Korona iski juuri pahimmilleen Kumpulaisen työharjoitteluun maaliskuussa 2020. Harjoittelupaikkana oli matkatoimisto Helsingissä, mutta yllättävän tilanteen takia hänet jouduttiin laittamaan työpaikaltaan pois.

 ”Olin ehtinyt olla harjoittelussa kolme kuukautta, kunnes maaliskuussa alkaneen koronaepidemian takia minut jouduttiin laittamaan sieltä ensimmäisenä pois, koska olin harjoittelija. Minulla jäi suorittamatta kaksi kuukautta työharjoittelustani.”

Tilanteelle ratkaisu edellisestä työpaikasta

Kumpulaisen onneksi hän pääsi jatkamaan harjoitteluaan entisessä työpaikassaan Alkossa, josta hän sai myös kesätyöpaikan. Alunperin hänen oli tarkoitus jatkaa kesällä matkatoimistossa työharjoittelun jälkeen. Hän on kuitenkin tyytyväinen, että asiat järjestyivät toisen työpaikan kautta.

Silti koronan takia menetetty harjoittelupaikka harmittaa. Kumpulainen kertoo haluavansa työllistyä tulevaisuudessa matkailun kautta asiakaspalvelutehtäviin, joissa mahdollisesti voisi myös päästä matkustelemaan. Kumpulainen uskoo, että matkailualan tilanne paranee koronan jälkeen ja hän pääsee alansa töihin.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*