OAMK:n opiskelijoilta haetaan innovaatioita DataBusiness Challenge -kilpailuun

Suomen kuusi suurinta kaupunkia on avannut DataBusiness Challenge -kilpailun, joka on avoimen datan idea- ja sovelluskilpailu. Kilpailun tarkoituksena on kaupunkien avointa dataa hyödyntämällä tuottaa palveluita, jotka helpottavat ihmisten arkea ja parantavat kaupunkien toimintaa.

Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa, yksin tai tiimissä. Kilpailun voittomahdollisuuksia lisäävät yrittäjähenki, luovuus ja tietotaito. Parhaimmillaan kilpailutyö hyödyntää useita eri datoja käyttäjälähtöisesti ja täysin uudella tavalla.

”Käytännössä se voi olla esimerkiksi uudenlaisella tavalla karttoja, reittejä ja paikkoja hyödyntävä älypuhelimen sovellus, joka helpottaa ihmisten liikkumista” , kertoo BusinessOulun innovaatiopalveluista vastaava Pirjo Koskiniemi.

Teemoina ovat Aktiivinen kaupunkilainen ja Toimiva kaupunki. Aktiivinen kaupunkilainen -teeman tarkoituksena on hakea ratkaisuja, jotka edistävät aktiivisen kaupunkilaisen elämää sekä osallistumista kaupungin toimintaan. Toimiva kaupunki -teemassa haetaan ratkaisuja, jotka edistävät tietoon perustuvaa päätöksentekoa, tiedolla johtamista ja organisaation toimintojen parantamista.

”Oululaiset opiskelijat voivat esittää ideoita ja sovelluksia kaupungille ja kysyä palautetta. Näin nähdään ovatko tuotteet mahdollisesti kehityskelpoisia” , kertoo Koskiniemi.

Ideana on, että kilpailijat voivat hakeutua omalla kilpailuehdotuksellaan kokeiluun, joita haetaan erikseen järjestettävän tarjouspyyntömenettelyn kautta. Valitut kokeilut toteutetaan keväällä 2017. Kokeiluihin ovat lupautuneet Espoo, Vantaa ja Helsinki. Kokeiluja rahoitetaan yhteensä 25 000 eurolla.

DataBusiness Challenge on parhaillaan käynnissä ja kisan kaari etenee ideoinnin ja kehittämisen kautta palvelun toteutukseen. Valmiit kilpailutyöt jätetään tuomariston arvioitavaksi 30.1.2017 mennessä. Kilpailu huipentuu palkintogaalaan ja avoimen datan tapahtumaan 15.2. Helsingissä.

”Ihanteellisin innovaatio olisi tietysti helppokäyttöinen, oivaltava ja siitä voisi jalostaa potentiaalisen liiketoiminnan, joka taas toisi kasvua ja kehitystä” , kertoo Koskiniemi.

Lähde:

DataBusiness.fi

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*