Lumi siivittää talviurheiluvälineiden kysyntää

Intersportin myyjä Tatu Heikkilä sanoo, että karvasuksi on hiihtopuolella suosiossa. Kuva: Joel Sippola

Valkean Intersportin myyjä Tatu Heikkilä kertoo, että vaihtelevasta säästä huolimatta ihmisten kiinnostus talviurheiluvälineitä kohtaan on ollut positiivista.

Viime vuosi oli talviurheilukauden alun osaltaa hiljaista, sillä joulukuu oli sateinen ja lumi vähissä.

”Tilanne on näyttänyt nyt ihan hyvältä, kun marras-joulukuussa on tullut lunta. Ihmiset ovat päässeet talven makuun”, sanoo Oulun Rintamäen Intersportissakin työskennellyt Heikkilä.

Vaihtelevan sään johdosta empijöitä kuitenkin riittää. Heikkilä kertoo, että ostopäätös voi venyä, jolloin ei välttämättää löydy enää yksilölle sopivaa tuotetta. Tämä näkyy myös Intersportin välinepuolella.

”Ihmiset eivät tuo meille suksia voideltaviksi syksyllä vaan silloin kun ensimmäiset ladut on avattu. Huolto on sitten ihan tukossa ruuhkan johdosta”.

Karvapohjasuksi kiinnostaa

Ikäluokkien kiinnostuksen kohteissa on eroa. Esimerkiksi talvella paljon hiihtävien vanhempien miesten suosiossa on hiihtosukset. Heikkilän mukaan lapsille hankitaan enemmän luistelu- ja laskettuvälineitä.

”Tällä hetkellä lasten talviurheiluvälineet painottuvat lasketteluksiin ja luisteluvarusteisiin. Koulussa toki hiihdetäänkin, joten kyllä lapsille hiihtosuksiakin haetaan, mutta silti vähenemässä määrin”.

Maastohiihdon puolella perinteisen ja vapaan hiihtotyyliin suosiossa on karvapohjasuksi, joka tuli muutama vuosi sitten urheiluvälinekauppojen markkinoille.

”Karvapohjasuksi on suksipuolella tällä hetkellä kysytty ja suosittu asia. Se on isolle kelialueelle ulottuva suksi”, Heikkilä kertoo.

Jääkiekkopuolella ihmiset ovat kiinnostuneita uusimmista luistin tai mailamalleista.

”Laskettelupuolella uudet laudat kiinnostavat myös, mutta siellä ei ole mitään selkeää ykköstä”.

Suurin ryysis alkuvuodesta

Valkean Intersportissa piipahtanut vanhempi naisihminen on hankkinut lapsenlapsilleen joululahjaksi jo välineitä talviurheilua varten.

”Luistimia en tänä vuonna lapsenlapsille hanki, mutta sukset on ostettu”, hän kertoo.

Heikkilä kertoo, että Intersportin lahjakortin ovat joulun alla suosiossa.

”Se on monien vanhempien viime hetken valinta, kun ei tiedä mitä lapset haluavat tänä vuonna lahjaksi. Lapsi voi siten käydä valitsemassa itselleen mieluisamman kypärän tai lumilaudan”.

Kiireisintä aikaa on odotettavissa talvilomaviikoille.

”Etelästä pohjoisen hiihtokeskuksiin matkustavat ihmiset käyvät pysähtymässä täällä ja ostamassa lasketteluvälineitä. Hiihtolomaviikot ovat ruuhkaisinta aikaa”, Heikkilä sanoo.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*