Lautapelit ovat hyvä ajanviete opiskelijoille

Carcassone on suosittu lautapeli ja sille on julkaistu kymmeniä lisäosia. Kuva: Pixabay.

Oulussa sekä ammattikorkeakoulussa että yliopistossa voi pelata lauta- ja roolipelejä. Keskustassa on myös alaan erikoistunut kivijalkakauppa.

Kerran viikossa toimistotiloissa Oulun Välkkylässä järjestetään roolipelikerho Luola. Ryhmän Facebook-sivuilla on 60 jäsentä. Ryhmä kutsuu mukaan myös uudet pelaajat ja lupaa auttaa tutustumaan roolipelien maailmaan.

Toisiaan tukeva yhteisö

Harrastustoimintaa on järjestetty OSAKOn tiloissa vuodesta 2010 lähtien. Tiloihin mahtuu kymmenisen pelaajaa, jolloin kerhossa voidaan pelata kahta peliä samanaikaisesti. Toimintaa ylläpitävät kerhon jäsenet ja tarkempia tietoja tapaamisista jaetaan Facebookissa.

Yksi aktiivisesti roolipelikerhon toiminnassa mukana olleista pelaajista on Joona Kaikkonen. Kaikkosen mukaan yleensä paikalla on noin kymmenen henkilöä. Useimmiten pelaajat ovat entuudestaan tuttuja, mutta myös uusia kerhosta kiinnostuneita saapuu silloin tällöin paikalle.

Kerhoon tuleminen ei maksa osallistujalle mitään ja pelien järjestämisestä vastaavat kokeneemmat jäsenet. Porukalla on pelattu esimerkiksi roolipeliä nimeltä Legend of the Five Rings. Kyseessä on roolipeli, johon jokaiselle pelaajalle luodaan oma hahmo. Tällaisen pelin pelaamiseen vaaditaan perehtymistä ja omistautumista, sillä yksi peli voi kestää useampia tunteja.

Oulussa toimii myös roolipelejä ja -pelaajia tukeva yhdistys Kuudes Rinki. Kuudes Rinki tulee säännöllisesti kokoontuvien pelaajien toimintaa rahallisesti ja myös tiedottaa blogissaan kaikista Oulussa järjestettävistä pelitapahtumista, joita on useampana päivänä viikossa. Luola- roolipelikerhon lisäksi tapahtumia järjestää myös CRYO, joka on Oulun yliopiston pelikerho, ja Oulun keskustassa sijaitseva Fantasiapelit-liike.

Lautapelit voivat hyvin

Fantasiapelit-kivijalkakauppaa Rautatienkadulla pyörittävä Juuso Seppälä kertoo lautapelialan olevan kasvussa ja voivan hyvin. Tästä esimerkkinä Seppälä nostaa tänä syksynä järjestetyn maailman suurimmat lautapelimessut Saksan Essenissä.

”Alue oli noin kuusi kertaa Ouluhallin kokoinen ja mukana oli tuhatkunta näytteillepanijaa. Neljän päivän aikana messuilla kävi 184 000 ihmistä.”

Fantasiapelit on Oulun ainut lauta- ja roolipelaamiseen erikoistunut yritys. Suurimpana kilpailijanaan Seppälä pitää nettikauppaa, mutta tietää kokemuksesta, että myös asiantunteva palvelu vetää ihmisiä puoleensa.

”Monet tietävät hakevansa tietynlaista peliä, mutta eivät sitten ihan tarkkaan tiedä mikä olisi heidän tarpeilleen paras vaihtoehto”, Seppälä sanoo.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*