OLS puolusti lahtelaiset kumoon

Urhea puolustuspeli toi oululaisille tärkeät sarjapisteet. (Kuva: Antti Korkala)

Maalinteko-ongelmista kärsivä OLS kairasi 3–1-voiton Lahtelaisesta LaSBista. Oululaisten ketsuppipullo ei auennut kunnolla vieläkään, mutta uhrautuva peittopeli ja maalivahti Ville Mestari järjestivät tärkeät pisteet kotijoukkueelle.

Avainhahmoina Mestari ja Kiipeli

Mestari pelasi nimensä mukaisesti läpi ottelun. Maalivahti keräsi ottelussa 15 torjuntaa, mukaan mahtui useampi tärkeä pelastus. Mestarin torjuntojen lisäksi kotijoukkueelle tilastoitiin yksitoista peittoa. Vierasjoukkueella oli paikkansa, mutta oululaisten peräpää kesti.

”Vähämaalista ja tasaista oli. Yleensä kolmella päästetyllä maalilla voittaa, mutta yhdellä päästetyllä voittaa vielä todennäköisemmin. Meillä oli ihan riittävästi paikkoja tehdä maalit, mutta sitten pelistä tuli tuskaista. Kaveri puolusti hyvin omaa maalia. Kaikessa muussa onnistuttiin, paitsi viimeistelyssä”, lahtelaisten päävalmentaja Teemu Varis kommentoi ottelua.

Tatu Kiipeli iski oululaisille kaksi maalia. (Kuva: Antti Korkala)

Maalivahdin lisäksi toinen oululaisten avainhahmo oli kaksi maalia iskenyt Tatu Kiipeli. Hyökkääjä ohjasi Eetu Ijäksen syötön ilmasta maaliin ensimmäisen erän lopulla. Toisen kerran Kiipeli osui kolmannen erän puolivälissä. Vapauttava maali palautti oululaisille kahden maalin johdon.

LaSBin takaa-ajo tyssäsi lopullisesti Aki Syrjälän estämisjäähyyn neljä minuuttia ennen loppua. OLS keskittyi ottelun lopussa vain säilyttämään kahden maalin johtonsa. LaSB veti maalivahti Kaapo Kettusen pois maalilta puolitoista minuuttia ennen päätösvihellystä, mutta kirivaihdetta ei enää löytynyt.

Oululaiset puolustivat uhrautuvasti

Yhden maalin tappioasemassa ollut LaSB aloitti toisen erän sisuuntuneena. Lahtelaiset pyörittivät peliä pari ensimmäistä minuuttia ilman tulosta. Pyörityksen jälkeen OLS sai vapaalyöntitilanteen hyökkäysalueelleen ja maalille unohtunut Petri Niemelä pääsi hieromaan keltasinisen kotijoukkueen toisen maalin.

Molemmat joukkueet pelasivat omassa päässä uhrautuvasti. Pelin hallinta vaihteli kohtalaisen tasaisesti ja varsinkin ottelun alkupuolisko oli tarkkaa ja jossain määrin varmistelevaa pelaamista. Lahtelaisten Justus Kainulainen pääsi kaventamaan toisen erän puolivälin jälkeen. Tarkka veto upposi viidestä metristä OLS-maalin takakulmaan.

Ville Mestari oli kotijoukkueen viimeinen lukko. (Kuva: Antti Korkala)

LaSB oli lähellä tasoittaa ottelun 36 minuutin kohdalla. OLS:n paras pistemies Valtteri Parviainen menetti pallon omalla puolustusalueella, mutta tolppa pelasti oululaiset takaiskulta. Pistehain pyöriminen puolustuksen alimpana miehenä kieli joukkueen uhrautuvasta pelaamisesta.

”Kyllä se mielestäni kertoo aika paljon, kun Parviaisella ei ollut tänään paras päivä pallon kanssa, niin kaveri painaa tukka putkella omaan päähän. Se ei ehkä kuitenkaan se ihan yleisin näky ole, että hän on alimpana ottamassa äijiä kiinni. Tänään oli ihan sama mitä lukee selässä, niin oltiin syömässä sitä palloa”, kotijoukkueen päävalmentaja Eetu Vehanen maalaili lehdistötilaisuudessa.

OLS nousi pois karsintapaikalta

Voiton tuomien pisteiden turvin OLS nousi pois karsintapaikalta sarjataulukon yhdenneksitoista. Lahtelaiset ovat samoissa pisteissä, mutta paremman maalieron turvin oululaisten edellä. Tuloksekkaan kamppailun jälkeen Luistinseuran varakapteeni Juho Laurila oli tyytyväinen.

”Todella tärkeät kaksi pistettä, lämmittää suuresti. Niin sanottu päävastustaja vastassa, nämä pelit ovat olleet meille hankalia. Aika savotaksi meni. Tiedettiin, että joudutaan tappelemaan mies miestä vastaan hyökkäyspäädyssä. Uskon, että joukkue sai kovasti pontta tästä voitosta.”

Voitto oli oululaisille kolmas peräkkäinen. Kotijoukkue pääsi otteluun hyvin levänneenä, edellisestä ottelusta oli aikaa yli kaksi viikkoa. Joukkueen loppuvuosi puolestaan on kiireinen. Ennen vuodenvaihdetta OLS pelaa kolmesti vieraissa ja kerran kotona.

”Onhan se mukava, että päästään pelaamaan. Saadaan lähteä jätkien kanssa reissuun. Se on yllättävän mukavaa istua bussissa noiden kanssa. Varsinkin nyt, kun on viime aikoina mennyt tuloksellisesti hyvin”, summasi päävalmentaja Vehanen tulevaa.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*