Tervareille selvä kotivoitto Futsal-Ykkösessä

Tervarit otti selvän 6–0-voiton FC Seinäjokea vastaan Oulun urheilutalolla miesten Futsal-Ykkösessä. Voiton myötä Tervarit nousi pisteen päähän sarjaa johtavasta Joutsan Seudun Pallosta, joka on pelannut yhden ottelun enemmän.

Ottelun kuva oli selvillä jo ottelun alussa, tai ehkä jo ennen sitä. Tervarit hallitsi ottelun kulkua alusta lähtien, eikä FC Seinäjoki pystynyt vastaamaan pallolliseen peliin. Ottelun lopullisena ratkaisuna voidaan pitää Tervareiden 3–0-maalia ottelun 13. minuutilla. Toisella puoliajalla ottelu oli vielä selvemmin kotijoukkueen hallussa, ja Tervarit teki vielä kolme lisämaalia.

– Peli oli yhtä päätä. En ole itse, eikä varmaan joukkuekaan ole tyytyväinen, että se oli vain 6–0. Vaikka peli ratkesi varmaan jo ensimmäisellä puoliajalla, meidän olisi pitänyt jaksaa laittaa verkkoa tötterölle koko pelin ajan. Sanoin ekalla puoliajalla, ettei tehdä vastustajan maalivahdista niiden parasta pelaajaa. No emme me ehkä tehneet, hänellä oli hyvä päivä. Itselläni oli vielä karstoja koneistossa, kun on kolme viikkoa huilattu. Paljon olisi voinut tehdä paremminkin, sanoi kaksi maalia syöttänyt Juho Väinälä.

Tervarit loi maalipaikkoja ensimmäisellä puoliajalla etenkin vasemman laidan kautta, ja Juho Väinälä tarjoili joukkuekavereilleen useammankin huippupaikan. Väinälä syötti kotijoukkueen ensimmäisen jakson maaleista kaksi. Ensimmäinen maali tuli jo kolmannella minuutilla, kun Valtteri Kovalainen onnistui Väinälän syötöstä.

Myös kaksi muuta ensimmäisen puoliajan maalia tulivat vasemman laidan kautta. Niko Isola laukoi vain pari minuuttia avausmaalin jälkeen vasemmalta laidalta oikeaan yläkulmaan. Kolmas maali oli kuin toisinto ensimmäisestä. Tällä kerralla Sampo Lastuvirta sai nautiskella Väinälän tarjoilusta.

Toisella puoliajalla Iiro Vandell iski kahdesti ja Severi Manninen viimeisteli loppulukemiksi 6–0. Suurin osaa Tervareiden maaleista tuli suoraan syötöistä, ja etenkin kuudennessa maalissa seinäjokisten puolustus sahattiin kappaleiksi. Tervareiden syöttöpeli oli muutenkin hyvää, ja joukkue loi rutkasti maalipaikkoja syöttöketjuilla. Tänään oli varaa myös hukata maalipaikkoja.

FC Seinäjoellakin oli muutama maalipaikka. Suuri osa niistä tuli Omaid Sadatin pallonriistoista, mutta valtaosa maalipaikoista tuli vasta ottelun jo ratkettua.

Tervareiden korkea prässi on harvinaisuus Ykkösessä. Myös FC Seinäjoki käytti korkeaa prässiä viime kaudella, mutta tämän päivän ottelussa siihen ei ollut rahkeita. Ottelussa oli helppo havaita viime kaudella Futsal-Liigassa pelanneen joukkueen, ja Kakkosessa pelanneen joukkueen ero. Tervareiden laajempi materiaali vain korosti sitä. Tervarit pystyi peluuttamaan kolmea kentällistä, kun taas FC Seinäjoen pelaajien kuormitus oli valtaisa.

FC Seinäjoki oli liikkeellä kapealla materiaalilla, sillä joukkueella oli vain kolme vaihtopelaajaa. Joukkueen päävalmentaja Erkki Taurulakin oli kentällä, ja pelasi ensimmäistä kertaa kahteen vuoteen. FC Seinäjoki ei pystynyt vastaamaan pallollisesti, mutta joukkue pelasi uhrautuvasti. Maalivahti Jussi Takala teki lukuisia huipputorjunta, ja mukaan mahtui kaksi tripla-torjuntaakin.

Takala palkittiin ansaitusti vierasjoukkueen parhaana pelaajana, ja ilman häntä lukemat olisivat voineet repsahtaa paljon suuremmiksikin. Vierasjoukkueen Omaid Sadat pystyi aiheuttamaan muutamilla syötönkatkoilla, ja lukuisilla haastoillaan hieman ongelmia Tervareille. Sadat ja Antti Viita jäivät hyökkäyksessä kuitenkin yksin ja joutuivat välillä painimaan yksin neljääkin oululaista vastaan.

– Pyrittiin pitämään tiiviys, yhtenäisyys ja kurinalaisuus. Monessa pelissä on lähdetty prässäämään korkealta. Nyt ei ollut optimipelaajaa kaikille pelipaikoille. Yritettiin käyttää kaikki keinot saada vastustaja pois maalipaikoilta. Saatiin itsekin muutama maalipaikka. Ei meillä ollut tänään mitään jakoa, mutta tämä oli hyvä mittari. 6–0 saattoi jopa mairitella meitä, sanoi FC Seinäjoen päävalmentaja ja tänään kentälläkin ollut Erkki Taurula.

Molemmilla joukkueilla on selvä tavoite kaudelle. Tervarit himoitsee suoraa nousua takaisin Futsal-Liigaan ja FC Seinäjoki haluaa välttää putoamisen Kakkoseen.

Tällä hetkellä Tervarit on sarjassa toisena, mutta sarjakärki JoSePa on pelannut yhden ottelun enemmän. Tervareiden otteluohjelma on varsin mielenkiintoinen, sillä se pelaa seuraavasta seitsemästä ottelusta peräti kuusi kotikentällään.

– Meillä on kaikki omissa käsissä, kyllä me nousemme vielä JoSePan ohi. Suora nousu on meidän ehdoton tavoite. Päästään kotona jylläämään seuraavat pari kuukautta, joten nyt pitää nakuttaa pisteitä ja voittoja voiton perään. Ykkösessä monet pelaavat vastahyökkäyspeliä, eivätkä prässää. Yritämme olla siinä poikkeus. Tänään tavoitteena oli juoksuttaa vastustajalta jalat alta, ja kyllä he lopussa puuskuttivat, että jossain määrin onnistuimme, sanoi Juho Väinälä.

FC Seinäjoki on sarjassa tällä hetkellä putoajan paikalla toiseksi viimeisenä. Joukkueen päävalmentaja Erkki Taurula odottaa kuitenkin innolla tulevia koitoksia, ja hän on luottavainen sarjapaikan säilymisen suhteen.

– Haluamme vakiinnuttaa tasomme ja paikkamme Ykköseen. Paljon on opeteltavaa ja uusia asioita. Kyllä nämä (Ykkösen pelit) ovat kuitenkin siistejä pelejä. Tämä sarjataso olisi meille sopiva taso. Otamme tästä pelistä kaiken mahdollisen opin, ja yritämme ammentaa siitä. Olemme tällä hetkellä siellä, missä kuuluukin, mutta uskomme, että pystymme parantamaan toiselle kierrokselle, sanoi Taurula.