Black Friday saa ihmiset liikkeelle

Marraskuinen alennuspäivä lähestyy. Kuva: Pixabay

Black Fridayn lähestyminen näkyy kadulla, kaupoissa ja sähköposteissa. Edellisenä viikonloppuna moni kuluttaja on saanut uutiskirjeitä eri kaupoista, joissa paljastetaan tulevia tarjouksia ja houkutellaan tarttumaan niihin. Katujen varsille on ilmestynyt viikonlopun aikana monia Black Fridayta mainostavia julisteita ja kaupoissa myyjät valmistautuvat viikonlopun alennusryntäykseen.

Kaduilla ja lehdissä näkyvät mainokset sekä sähköpostilla saadut uutiskirjeet ovat saaneet ihmiset uteliaisuuttaan jo maanantaina liikkeelle.

Tarkoituksella hiljaiseen aikaan kauppakeskukseen kiertelemään lähtenyt iäkäs pariskunta kertoo, että uteliaisuutta täytyi lähteä katsomaan, onko kaupoissa alennuksia tosiaan jo viikon alussa. Perjantaina aamupäivällä on tiedossa uusi kierros myymälöihin, sillä tällä kerralla mukaan ei juurikaan alennettuja tuotteita vielä löytynyt.

Kaupallinen tapahtuma jakaa mielipiteitä ihmisissä

Vaikka alennukset kiinnostavat ihmisiä, tuntuu Yhdysvalloista levinnyt alennusmyyntipäivä turhamaiselta kauppojen varaston pakkotyhjäämiseltä monen suomalaisen mielestä.

”Onhan se aina mukavaa, kun on paljon alennuksia samalla kerralla, mutta Black Friday tuntuu vähän turhalta varsinkin kun tietää, että kyseessä on yksi kaupallinen tapahtuma lisää vuoteen. Jos se sattuisi samaan aikaan, kun veronpalautukset tulevat, olisi silloin siitä enemmän hyötyä ja voisi ostaa enemmän esimerkiksi lapsien joululahjoja etukäteen halvalla”, perheellinen nainen kertoo.

Vuosi vuodelta isommaksi ilmiöksi muodustuva Black Friday ei ole kuitenkaan kaikille tuttu, sillä liikkeellä on myös ihmisiä, jotka eivät moisesta päivästä ole aiemmin kuulleetkaan.

”En usko, että lähden perjantaina alennuksien perään, vaikka tuollainen päivä olisikin”, kommentoi nuori tyttö hieman hämmästyneenä.

Kauppojen työntekijät valmistautuvat loppuviikon ryntäykseen

Alun perin Yhdysvalloista lähtöisin oleva Black Friday on kiitospäivän jälkeen alkava joulumyynnin aloituspäivä. Tapahtuma rantautui Suomeen muutama vuosi takaperin ja nyt osa kaupoista on lähtenyt alennuskampanjoihin jopa tämän viikon alusta, vaikka virallisesti Black Friday on tänä vuonna perjantaina 23.11.

Kauppakeskus Valkeassa on maanantaina aamupäivällä hiljaista eikä Black Fridayn alennuksia näy vielä suurimmassa osassa kaupoista. Sokoksen työntekijät kertovat, että tarjouksia heillä on liikkeessä ainoastaan perjantaina. Tarjouksista tietävät vain myymäläpäälliköt, eikä työntekijöillä ole tietoa niistä. Perjantaille myymälään odotetaan pahinta ruuhkaa iltapäivälle, kun ihmiset pääsevät töistä ja koulusta, mutta aamupäivällä nopeimmat saapuvat varmasti paikalle ennen suurinta ryntäystä.

Black Friday ja sen lähestyminen näkyy myös Telian myyjissä, sillä he ovat selkeästi valmistautuneet alennukista kyselijöihin. Jo Black Fridayn mainitseminen saa myyjän vastaamaan, ettei hän saa kertoa aiheeseen liittyen mitään ja ohjaa ottamaan yhteyttä myymäläpäällikköön.

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*