YLE: Saudi-Arabia jalkapallon MM-kisojen isäntämaaksi – ”Kisat pelattiin suoraan Saudi-Arabialle” 

Raha vai intohimo? Suuri kysymys jalkapallossa tällä hetkellä. Kuva: Pixabay

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino ilmoitti Instagram-tilillään, että Saudi-Arabia isännöi 2034 jalkapallon MM-kisoja. Saudi-Arabia jäi lopulta ainoaksi maaksi, joka haki vuoden 2034 MM-kisojen isännyyttä. Fifa päätti lokakuussa muuttaa hakuaikaa, joten maille jäi alle kuukausi aikaa hakea paikkaa. Tämä loi Saudi-Arabialle etulyöntiaseman.

Fifan toimia on kritisoitu paljon viime vuosina. Tampereen yliopiston mediakulttuurin dosentti Sami Kolamo on tarkastellut Fifan toimintaa. Hän on tehnyt Jalkapallon MM-kisoista ja Fifan toiminnasta väitöskirjan.  

”Jos ajatellaan globaaleja suuria yhteiskunnallisia ongelmia ja puhutaan esimerkiksi ihmisoikeuksista tai ilmastonmuutoksesta, urheilun isoin kattojärjestö ei näytä tekevän tällaisten asioiden suhteen yhtään mitään.”, Kolamo kommentoi Ylelle

Viime vuonna järjestetyt Qatarin MM-kisat herättivät myös keskustelua. Kisojen stadioneita rakentaessa kuolleet työläiset olivat vain jäävuoren huippu ja Saudi-Arabia muistuttaa ihmisoikeustilaltaan Qataria.

MM-kisojen lisäksi myös huippupelaajat ovat alkaneet valua Saudi-Arabiaan, muun muassa Karim Benzema ja Cristiano Ronaldo ovat matkanneet maahan palkkojen perässä. 

”Fifan toiminta menee koko ajan huonompaan suuntaan eettisesti, ympäristöasioissa ja jalkapalloilullisesti”.

Kolamon mukaan kisat pelattiin Saudi-Arabialle. 

Lähde: Jalkapallon MM-kisat kikkailtiin Saudi-Arabialle – tutkijalta synkkä arvio: ”Fifan toiminta menee koko ajan huonompaan suuntaan”

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*