Yle: Lasten tunne- ja vuorovaikutustaitoja vahvistetaan varhaiskasvatuksessa opetus- ja kulttuuriministeriön tukemana

Lasten tunnetaitojen vahvistaminen on tärkeä osa kiusaamisen vastaista toimintaa.

Tuikku – tunnetaitoja ja osallisuutta varhaiskasvatukseen – hanke pyrkii vahvistamaan alle kouluikäisten lasten tunne-, sosiaalisia ja vuorovaikutustaitoja sekä kiusaamisen ennaltaehkäisyä. Tavoitteena on luoda myös valtakunnalliseen levitykseen soveltuva koulutuskokonaisuus varhaiskasvatuksen henkilöstölle. Toimintamallia pilotoitiin kevään aikana valtakunnallisesti 12 eri paikkakunnalla. Toiminnan tuloksena lapset oppivat tunnistamaan paremmin tunteita sekä sanoittamaan niitä. Tunnetaitojen tukeminen on saamassa lisärahoitusta, jonka turvin toimintaa laajennetaan ensi vuonna kymmeniin eri kuntiin.

Tunnesäätelyyn liittyviä ongelmia esiintyy yhä enemmän jo varhaiskasvatuksessa ja ne kuormittavat lapsien lisäksi myös henkilökuntaa.

”Isoissa päiväkotiryhmissä vuorovaikutustaitoihin liittyvät pulmat näkyvät selkeästi”, tutkija Merja Koivula toteaa Ylelle.

Jyväskylän yliopiston tutkijat ovat tyytyväisiä siihen, että päättäjät näkevät tunne- ja vuorovaikutustaitojen edistämisen tärkeänä. Kiusaamista ja ulkopuolelle jättämistä tapahtuu jo hyvin nuorilla lapsilla.

Lähde:

Yle: Piirroshahmo opetti lapset puhumaan tunteistaan ja ymmärtämään, miksei toista saa satuttaa – malli leviää ensi vuonna päiväkoteihin ympäri maata

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*