Yle: Karhuja kaadettiin Suomessa enemmän kuin edellisvuonna

Suomen karhukanta on kasvanut viime vuodesta. Kuva: Pixabay.

Karhujen metsästysaika päättyi maassamme lokakuun viimeinen päivä. Karhujahdissa kaatui yhteensä 342 karhua. Pohjois-Pohjanmaalla kaadettujen karhujen määrä kasvoi viime vuoteen verrattuna.

Jokavuotinen kannanhoidollinen karhujen metsästys on sallittua 20.8.–31.10. välillä. Metsästys on Euroopan unionin luontodirektiivillä suojattua. Suomen karhukannan suuruus mahdollistaa sen koon säätelemisen kannanhoidollisella metsästyksellä.

Tänä vuonna kaadettujen karhujen kokonaismäärä oli 37 karhua suurempi edellisvuoteen verrattuna. Pohjois-Pohjanmaalla kaadettiin tänä vuonna 24 karhua, mikä on määrältään kaksi eläintä enemmän kuin viime vuonna. Kainuussa saalismäärän koko laski roimasti. Viime vuonna Kainuussa kaadettiin 52 karhua, kun taas tänä vuonna saalismäärä oli ainoastaan 35.

Luonnonvarakeskus arvioi Suomen karhukannan kasvaneen viime vuodesta. Kannan kasvua on tapahtunut Pohjois-Karjalassa, Kaakkois-Suomessa ja Pohjois-Savossa. Pohjois-Pohjanmaalla ei ole tapahtunut merkittävää muutosta.

Lähteet:

Yle: Karhunmetsästys päättyi lokakuussa, Kainuussa saalis viime vuotta pienempi

Suurpedot.fi: Karhun metsästys

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*