Vuokatin urheilukuplassa harjoittelevien ukrainalaisten urheilijoiden keskuudessa koronatartuntoja – Kainuun Soten pandemiapäällikkö kyseenalaista lähtömaan koronatestauksen luotettavuuden

Vuokatissa harjoittelee useita maastohiihtäjiä. Kuva: Pixabay

Vuokattiin urheilijoille luodun koronakuplan ukrainalaisten urheilijoiden keskuudesta on löytynyt useita koronavirustartuntoja, kertoo Iltalehti.

Kaikki positiivisen testituloksen antaneet urheilijat ovat oireettomia.

Ukrainalaisen 52 hengen joukkueen sisällä on todettu keskiviikkona yhteensä seitsemän tartuntaa. Mahdollisten uusien tautitapausten löytymistä joukkueen keskuudessa pidetään mahdollisena.

Koko Ukrainan joukkue on asetettu karanteeniin ja seitsemän positiivisen tuloksen antanutta urheilijaa on eristetty. Ulkopuolisten altistumista virukselle ei pidetä todennäköisenä, kertoo Kainuun sote tiedotteessaan.

Maahantulo edellyttää edeltävien 72 tunnin seurantajaksolta negatiivisia testituloksia.

”On il­meis­tä, et­tä jo­ko läh­tö­pään tes­taus on te­ke­mät­tä asian­mu­kai­ses­ti tai us­ko­ma­ton epäon­ni on koh­dan­nut jouk­kuei­ta, kos­ka yli 10 % tes­ti­po­si­tii­vi­suus on poik­keuk­sel­lis­ta. On­nek­si olem­me pys­ty­neet luo­maan Vuo­kat­tiin toi­mi­van tes­ti- ja va­ro­jär­jes­tel­män”, kertoo pan­de­mia­pääl­lik­kö Ol­li-Pek­ka Kouk­ka­ri Kai­nuun so­tes­ta.

Kainuun sote tiedottaa asiasta lisää, jos tilanne muuttuu.

Lähteet:

Iltalehti: Vuokatissa harjoittelevasta ukrainalaisurheilijoiden ryhmästä löytyi koronarypäs – asiantuntija kyseenalaistaa testauksen ulkomailla

Kainuun sote: Vuokatissa harjoittelevasta urheilujoukkueesta löytynyt lisää koronatartuntoja

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*