Vauxhallien harrastaminen on elämäntapa

Petri Tomperi esittelee vasta hankittua Vauxhall Victor Super -merkkisen henkilöauton vaihtomoottoria. Kuva: Heikki Leppänen

Vanhat harrasteajoneuvot ovat tuttu näky suomalaisilla teillä kesäaikana. Vapusta loppukesään ulottuvalla ajokaudella saadaan ihailla toinen toistaan näyttävämpiä autoja ympäri Suomea. Lyhyen ajokauden jälkeen autoharrastaja ei kuitenkaan ehdi kauaa lepäämään laakereillaan, sillä mahdolliset suuremmat remontit autoihin tehdään talven aikana.

Vauxhall-merkkisiä henkilöautoja noin 15 vuotta harrastanut Petri Tomperi, 31, kertoo talven olevan kiireistä aikaa.

”Talven aikana tehdään kaikki suuremmat remontit ja kesäisin lähinnä ylläpidetään autoa ajokunnossa”, Tomperi kertoo.

Pääprojektinaan Tomperilla on tällä hetkellä Vauxhall Victor Super vuosimallia 1962. Tomperille auto tuli hänen ollessaan 17-vuotias.

”Kun auto tuli minulle niin, siitä oli otettu ruoste pois, ja se oli maalattu. Muuten olen käynyt sen itse läpi. Lucasin tasavirtalaturista olen luopunut, mutta muuten se on aika lähellä alkuperäistä. Laturin vaihtamalla auton luotettavuus tuplaantui”, kertoo Tomperi silmäterästään.

Edellinen ajokausi hänellä jäi käytännössä kokonaan väliin, sillä keväällä Victorin moottori sanoi sopimuksensa irti. Vastoinkäymisestä huolimatta autoharrastajan ilme on positiivinen, sillä uusi moottori autoon löytyi pari kuukautta sitten.

”Ostin toisen Victorin varaosiksi, ja siitä vaihdetaan moottori alkuperäiseen autoon. Kukaan ei tiedä, paljonko vaihtokoneella on ajettu, mutta se toimii. Vappuajoon olisi tarkoitus päästä. Eriasia on, että minä vuonna”, Tomperi naurahtaa.

Muitakin Vauxhalleja löytyy

Victorin moottoriprojektin lisäksi Tomperilla on käynnissä myös toinen Vauxhall-projekti. Autotallissa odottaa hieman uudempi, vuosimallia 1970 oleva Vauxhall Ventora.

”Sille pitäisi tehdä hieman metallitöitä oikeaan kylkeen. Teknisesti auto on muuten täysin ehjä”, kertoo Tomperi ja katsoo autoa mietteliäästi.

Kahden aktiivisen projektin lisäksi Tomperi kertoo, että kolmaskin projektiauto on olemassa. Se on vuosimallin 1963 Victor, mutta se saa odottaa toistaiseksi mökillä ajan puutteen vuoksi kahden muun auton valmistumista.

Ajan ohella suurimpia haasteita harrastukselle tuottaa Tomperin mukaan osien saatavuus. Muista harrastajista on varaosien hankinnassa kuitenkin usein apua.

”Onneksi meillä on harrastajia, jotka toisinaan soittelevat, että sää tarvitset tämmöisen”, Tomperi naurahtaa leveästi.

Vertaistukea ja tapaamisia

Harvinaisemmasta automerkistä huolimatta Tomperi ei Oulun seudulla ole yksin harrastuksensa kanssa, sillä saman merkin harrastajia noin sadan kilometrin säteeltä löytyy puolikymmentä. Suomessa merkkikohtaiseen kerhoon kuuluu noin 130 harrastajaa.

Kesällä Vauxhall-kerholaisilla on kaksi virallista tapaamista. Lisäksi ajokauden aikana järjestetään epävirallisia tapaamisia esimerkiksi huoltoasemilla. Myös pohjoisessa Suomessa asuvilla harrastajilla on oma tapaaminen.

Talvisin ajotapahtumia ei järjestetä, sillä ajajia ei silloin juuri ole. Tomperille talviajo ei kuitenkaan ole täysin vierasta.

”Ajoin aikoinaan kolme talvea, mutta en aja enää. Talviharrastajia ei muutenkaan enää juuri ole, sillä harrastajat ovat vanhempia, eikä seikkailumieltä ole niin paljoa”, Tomperi toteaa pilke silmäkulmassa.

Ajokauden ulkopuolella yhteydenpito harrastajien kesken tapahtuu pääasiassa sähköisesti.

”Muutamien kanssa ollaan tekemisissä viikoittain, ja meillä on muutenkin aktiivinen verkko- ja Whatsapp-yhteisö”, Tomperi sanoo.

Autoharrastus hyödyttää eri tavoin

Tomperin mukaan autojen kanssa harrastamisesta on hyötyä monella eri tavalla.

”Se on arjelle hyvää vastapainoa ja halvempaa kuin terapia. Samalla saa nähdä oman kätensä jäljen. Myös parisuhteelle autojen parissa puuhaaminen tekee hyvää”, Tomperi toteaa.

Vaikka vanhan englantilaisen automerkin harrastaminen Suomessa ei olekaan aina helppoa, ei merkin vaihtaminen ole käynyt miehellä mielessä.

”Jonkin toisen merkin harrastaminen voisi olla helpompaa, mutta ilman Vauxhalleja elämä olisi paljon köyhempää”, Tomperi toteaa mietteliäällä äänellä.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*