Suomalaisväriä matkalla Eurooppa-liigan pudotuspeleihin

Suomalaispelaajien edustamilla joukkueilla on hyvät mahdollisuudet raivata tiensä 32 parhaan joukkoon tämän illan Eurooppa-liiga-kierroksella. Mukaan lohkovaiheeseen pääsi suomalaisten edustamista joukkueista Joona Toivion Molde FK, Tim Sparvin Midtjylland sekä Paulus Arajuuren ja Kasper Hämäläisen Lech Poznań.

Molde varmistanut jo jatkopaikkansa,  Midtjylland tarraisi voitolla tiukasti jatkopaikkaan

Molde FK ja Joona Toivio arvottiin ennakolta kovaan lohkoon Fenerbahçen, Skotlannin valioliigan kestomenestyjän Celticin ja hollantilaisjätti Ajaxin kanssa. Moldea pidettiin ennakolta heikoimpana lenkkinä, mutta norjalaisjoukkue on yllättänyt kaikki marssimalla lohkoykköseksi ilman tappioita. Kotitasapeli Ajaxia vastaan on ollut ainoa pistemenetys.

Molde kohtaa tänä iltana kotonaan Fenerbahçen. Lohkovoiton varmistamiseen Moldelle riittää ottelusta tasapeli.

Midtjyllandin jatkopaikka voi varmistua tänään, kun se kohtaa lohkojumbo Legia Warszawan.

Lohkossaan toisena oleva Midtjylland on kaksi pistettä edellä Club Bruggea, joka majailee lohkon kolmantena. Mikäli Brugge menettää illalla pisteitä lohkovoiton varmistanutta Napolia vastaan ja Midtjylland voittaa ottelunsa, varmistavat tanskalaiset jatkopaikkansa.

Napoli ei ole vielä menettänyt pistettäkään tämän kauden Eurooppa-liigassa, sillä se on voittanut kaikki ottelunsa maalierolla 16–1.

Osuuko Hämäläinen vihdoin europeleissäkin?

Kasper Hämäläisen ja Paulus Arajuuren edustama Lech Poznań joutuu tekemään vielä kovasti töitä jatkopaikkansa eteen ja tarvitsee voiton illan ottelusta. Joukkue on Belenensesin kanssa jaetulla jumbosijalla, kaksi pistettä Fiorentinan perässä ja jatkoon oikeuttavasta toisesta sijasta. Fiorentina kohtaa tänään vieraissa lohkon johtajan sveitsiläisen FC Baselin.

Jatkopaikan ratkeaminen jää viimeiselle ottelukierrokselle, vaikka Poznań onnistuisi voittamaan tänään ottelunsa ja Fiorentina menettäisi pisteitä Baselia vastaan. Silloin Poznań kohtaa Baselin ja Fiorentina saa vieraita Portugalista.

Mielenkiintoa otteluun lisää myös suomalaisittain Kasper Hämäläisen maalivire. Turkulainen on joukkueensa paras maalintekijä Puolan Ekstraklasassa. Hän on osunut maalipuiden väliin sarjapeleissä viisi kertaa kahdessatoista ottelussa, mutta eurokentillä maalisarake näyttää vielä nollaa.

Lue lisää: 

Soccerwayn tilastot (26.11.15)

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*