TS: Orionin tehtaalla sabotaasiepäily

Lääketeollisuusyhtiö Orion ilmoitti eilen vetävänsä erän Burana-Caps 400mg -lääkekapseleita pois markkinoilta, sekä neuvoo kuluttajia palauttamaan kaikki avatut ja käyttämättömät tuotepakkaukset lähimpään apteekkiin. Turun Sanomien mukaan yhtiö tiedotti myöhemmin mahdollisesta sabotaasiepäilystä omalla tuotantotehtaallaan Ranskan Beinheimissa, jossa tehtaalta oli löytynyt vierasperäisiä kapseleita muun tuotannon joukosta.

Orion keskeytti tuotantonsa kyseisellä tehtaalla jo viime viikolla Ranskan lääkeviranomaisten määräyksestä. Tehdas pitää alustavan arvionsa mukaan hyvin epätodennäköisenä vaihtoehtoa, että syynä epäkuranttiin lääke-erään olisi valmistusprosessin virheet tai huolimattomuus.  Yhtiön mukaan on oletettavaa, että lääke-erää on peukaloinut yksi tai useampi ihminen tarkoituksella, Turun Sanomat uutisoi.

Tuotteen pakkauslinjalla Salossa tapahtuvassa automaattisessa valvonnassa vieraita kapseleita ei havaittu. Orinonin tiedossa ei myöskään toistaiseksi ole mahdollisia käyttöhaittoja tuotteen kuluttajilta.

Lue lisää:

Turun Sanomat: Lääketehtaalla sabotaasiepäily (25.11.2015)

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*