Toistuvat palot Ruskon jätekeskuksella työllistävät pelastuslaitosta

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskiviikkoaamuna kuuden aikoihin. Kuva: Pixabay

Oulun Ruskon jätekeskuksen suuri jätekasa on työllistänyt tavanomaista enemmän pelastuslaitosta viime aikoina. Paloja on ollut vuoden sisällä kahdessa pidemmässä jaksossa, ensimmäinen alkuvuodesta ja toinen nyt viimeisten kolmen viikon aikana. Pelastuslaitos pitää tilannetta hankalana. Kyseinen energiajätekasa on satoja metrejä leveä ja kymmeniä metrejä korkea. Sammutustöissä on lähes mahdoton saavuttaa paloa kokonaan, minkä vuoksi palopesäkkeitä jää herkästi kytemään.

Pelastuslaitos pitää todennäköisimpänä palonaiheuttajana biologista käymistä. Kemikaalista alkanutta paloa ei kuitenkaan voida täysin sulkea pois. Jätekasassa on paljon rakennuspurkujätettä, jonka sisältöä ei pystytä tarkkaan rajaamaan. Luultavasti jätteen joukossa on myös herkästi syttyviä aineita, kuten pellavaöljyä. Varmaa kuitenkin on, että kasa ei ole nykyisellään paloturvallinen.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen riskienhallintapäällikkö Tomi Honkakunnas kertoo, että Kiertokaari Oy:n kanssa on keskusteltu asiasta ja toimiin tilanteen parantamiseksi on ryhdytty. Jätekasa tullaan sijoittamaan ja varastoimaan uudelleen. Huomiota kiinnitetään varastointitapaan ja sammutettavuuteen.

Ruskon jätekeskuksen toiminnasta vastaa kunnallinen Kiertokaari Oy. Yhtiö huolehtii toimialueensa kuntien jätteenkäsittelystä, jäteneuvonnasta ja tiedottamisesta sekä edistää jätteen synnyn ehkäisyä, kierrätystä ja hyötykäyttöä. Kiertokaari vastaa hyötyjätteiden ja vaarallisten jätteiden keräämisestä.

Yhtiön nettisivuilla kerrotaan, että se ottaa riskejä ja hyväksyy epäonnistumiset.

Kiertokaari Oy:n asiakkaisiin kuuluu sekä kotitalouksia että yritysasiakkaita. Tulipalosta aiheutuvan savun vuoksi lajitteluareena Lare ja puutarhajätealue pysyvät toistaiseksi suljettuina.

Lähde: Ruskon jätekeskuksen suuri jätekasa palaa toistuvasti – pelastuslaitos jälleen sammutustöissä

Kiertokaari Oy

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*