Teräsyhtiö Outokumpu aloittaa yt-neuvottelut

Teräsyhtiö Outokumpu vähentää henkilöstöä. Kuva: Outokumpu

Teräsyhtiö Outokumpu suunnittelee henkilöstövähennyksiä. Suomessa henkilöstön suunniteltu vähennystarve on 270 työntekijää. Outokummun toimipisteet Suomessa ovat Helsingissä, Torniossa, Kemissä ja Jyväskylässä. 

Yhtiö aikoo vähentää henkilöstöä tietyissä toimintamaissaan yhteensä enintään tuhannella henkilöllä, mikä vastaa kymmentä prosenttia yhtiön henkilöstön kokonaismäärästä. Suomen lisäksi henkilöstöä vähennetään Saksassa ja Ruotsissa. Vähennyksiä suunnitellaan myös yhtiön muihin Euroopan ja Amerikan toimintoihin. Outokumpu suunnittelee henkilöstömäärän laskemista alle 9 000 työntekijään vuoden 2022 aikana. 

Outokumpu kertoo tiedotteessaan, että Eurooppaan kohdistuvan, korkeana jatkuneen tuontipaineen ja COVID-19-pandemian aiheuttaman haastavan markkinatilanteen vuoksi yhtiön on varmistettava kilpailukykynsä laskemalla kiinteitä kustannuksia, joista henkilöstökulut ovat merkittävä osa.

Henkilöstövähennysten arvioidaan tuovan noin 70 miljoonan euron vuotuiset säästöt, joista noin 60 miljoonaa suoria henkilöstökustannuksia.

Lähteet:

Outokumpu: Outokumpu suunnittelee toimintojensa uudelleenjärjestelyä kustannussäästöjen saavuttamiseksi ja aloittaa henkilöstöneuvottelut

Outokumpu: Outokumpu julkistaa uuden strategian ja taloudelliset tavoitteet taseen vahvistamiseksi 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*