Stop-merkin kohdalla ei Oulussa paljon pysähdellä

Oululaisista autoilijoista noin puolet jättää pysähtymättä stop-merkin kohdalla, liikenneturvan tekemästä seurannasta kävi ilmi. Oulussa seurattavana oli Paljetien ja Joutsentien välinen risteys.


Valtakunnallisessa stop-merkin noudattamisseurannassa käy ilmi, että noin kolmannes autoilijoista ei noudata stop-merkkiä. Oulussa luku on 47 prosenttia, mikä huolestuttaa liikenneturvan aluepäällikköä Rainer Kinisjärveä.


”Päiväkotilapsikin tietää, mitä stop-merkki meinaa”, Kinisjärvi sanoo Kalevan haastattelussa.

Stop-merkki varoittaa vaarallisesta risteyksestä, jossa on esimerkiksi huono näkyvyys tai suuret liikennemäärät. Stop-merkin sivuuttaminen vaarantaa myös kanssaliikkujat. Stop-merkki tarkoittaa pakollista pysähtymistä. Liukas keli tai edellä ajava, jo pysähtynyt auto ei riitä syyksi olla pysähtymättä.


Oulun poliisilaitoksen liikenneyksikön vetäjä, komisario Pasi Rissanen kertoo poliisin satunnaisesti valvovan stop-merkin noudattamista. Taktisista syistä valvottavia risteyksiä ei haluta kertoa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kaleva.


Lähde: Yli kolmannes autoiljoista ei pysähtynyt stop-merkkiin Joutsentiellä – tällaiset sakot saa poliisilta jos ajaa merkin ohi pysähtymättä

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*