SPR:lle tiedossa kovat mätkyt vastaanottokeskuksistaan

SPR:n talous- ja henkilöstöjohtajan Tapani Väisäsen mukaan verottaja aikoo periä yhdistykseltä tuloveroa viime vuoden verotuksen osalta. Tämä merkitsee mittavia mätkyjä Suomen Punaiselle Ristille.

Verottaja vertaa yhdistyksen vastaanottokeskustoimintaa elinkeinon harjoittamiseen. Toimintaa pyörittävät yritykset ja julkisoikeudelliset yhdistykset halutaan laittaa verotuksessa samalle viivalle.

Arvonlisävero tulee uuden linjauksen mukaan SPR:n maksettavaksi ensi vuoden alusta lähtien. Aikaisemmin ei SPR:n ole tarvinnut maksaa arvonlisäveroa tai tuloveroa vastaanottotoimintansa osalta, sillä SPR on nähty yleishyödylliseksi toimijaksi yhteiskunnassa.

SPR ei ole tyytyväinen verotuspäätökseen. Sen mielestä aikaisempiin tilikausiin ei voida puuttua. Väisänen muistuttaa, ettei SPR ole tavoitellut vastaanottotoiminnallaan voittoa. Hänen mukaansa yhdistys on käyttänyt ja käyttää jatkossakin mahdollisen ylijäämän järjestön valmiuden vahvistamiseen. Aikaisemmin järjestö valmistautui ylijäämävaroilla syksyiseen turvapaikanhakijatulvaan.

SPR valmistelee veropäätöksen oikaisuvaatimusta vedoten luottamuksen suoja –periaatteeseen, jonka mukaan veroviranomaisen tulee noudattaa omaksumaansa tulkintalinjaa johdonmukaisesti eikä muuta sitä takautuvasti.

 

Lähde
Pohjalainen: SPR:n alv-vero valtion piikkiin

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*