Sokerideittailu luo uusia vaihtoehtoja perinteiselle parisuhteelle

Kuva: Unsplash.

Sokerideittailu eli sugardating on deittailumuoto, jonka ideana on muodostaa molempia osapuolia hyödyttävä suhde. Käytännössä tämä tarkoittaa suhdetta, jossa yleensä toinen osapuoli tarjoaa taloudellista tukea ja saa tästä vastineeksi seuraa. Pari saa itse määrittää suhdetta sopiessaan, millainen suhde on. Sokerideittailu voi siis tarkoittaa satunnaisia illallisia ja tapaamisia, mutta se voi myös olla solmittu parisuhde.

Sokerideittailu kasvattaa suosiotaan koko ajan, ja sitä varten on olemassa nettisivuja, joista suosituin Suomessa on tällä hetkellä Sugardaters.fi. Se on pohjoismainen nettisivu, jonka idea on lähtöisin Yhdysvalloista. Nettisivustolla on suurin suosio Tanskassa, jossa sillä on yli 45 000 käyttäjää. Suomeen sivusto perustettiin vuonna 2015 ja profiileja siellä on hieman yli 4000. Käyttäjämäärä Suomessa on vielä vähäinen, mutta sivuston ylläpitäjät kertovat määrän kasvavan joka kuukausi.

Tavoitteena luotettava treffisivusto ”maksukykyisille sekä nuorille ja kauniille”

Sugardaters määrittelee sivustonsa vakavasti otettavaksi treffisivustoksi. Sivuston mukaan se on tarkoitettu kaikille maksukykyisille sekä nuorille ja kauniille, jotka etsivät molempia osapuolia hyödyttävää suhdetta. Nettisivustolla voi luoda profiilin, jossa saa itse määritellä sivustolla käytettävien termien avulla, mitä on hakemassa.

Sugardaddy ja sugarmama tarkoittavat sivuston mukaan yleensä vanhempaa herrasmiestä tai naista, jolle on jo kertynyt elämänkokemusta ja varallisuutta. Sugarbabe tai sugarboy taas on viehättävä ja itsenäinen, yleensä nuorempi henkilö, joka pitää kokeneemman miehen tai naisen seurasta. Palvelun käyttö on sugarbabelle tai sugarboylle ilmainen, sugardaddyt ja -mamat maksavat jäsenyydestään.

Sugardatersin sivulla kerrotaan sivuston olevan ovi turvalliseen deittailumaailmaan, jonka varmistumiseksi sivustolla on useita toimenpiteitä. Sivuston ilmoituksia ei voi tarkastella ilman asiallista profiilia. Ylläpito tarkistaa manuaalisesti kaikki tehdyt profiilit. Näin sivusto pyrkii karsimaan kaikki käyttäjät, jotka eivät ole tosissaan.

Kun profiili on hyväksytty, pääsee sivustolla tarkastelemaan muiden ilmoituksia. Jos on ilmoittanut profiilissaan olevansa sugarbabe, pääsee sivustolla näkemään ainoastaan sugardaddyjen ja halutessaan myös sugarmamojen ilmoituksia, mutta ei muiden sugarbabejen ilmoituksia.

”Kiireinen ja matkusteleva eronnut herrasmies etsii söpöä kissaa silitettäväksi.”

Vinkka Newsin toimittaja teki sivustolle profiilin päästäkseen katsomaan, millaista toiminta Sugardatersin sivulla on, ja millaisia ilmoituksia sieltä löytyy.

Oulun alueella sivuston käyttäjien määrä on vielä melko vähäinen. Sugardaddy-ilmoituksia löytyy nopeasti laskettuna noin 80, sugarmama- ilmoituksia ei ollenkaan. Suurimassa osassa profiileista näkyy viimeisin paikalla olo noin kuukausi sitten, joten profiilien käyttäminen ei vaikuta olevan kovin aktiivista.

Pääosin sugardaddyjen profiilikuvaukset ovat asiallisia. Useat kertovat olevansa kiireisiä, työssäkäyviä, varakkaita miehiä, jotka etsivät naista seuraksi hauskapitoon ja hemmoteltavaksi. Vaikka sivustolla korostetaan useaan otteeseen, että sen tarkoituksena ei ole myydä alastonkuvia tai seksiä, löytyy sieltä silti joitakin hyvin vihjailevia tekstejä.

Myös toimittajan luoma profiili sai alle päivässä muutamia viestejä, joissa ehdotettiin suoraan rahan antamista seksiä vastaan. Sivustolla on kuitenkin mahdollista tehdä ilmoitus tällaisista viesteistä, jotta vääränlaiset profiilit saataisiin poistettua.

 

Lähteet:

Sugardaters

Sokerideittailusta Wikipediassa

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*