Sinuhe Wallinheimo kommentoi Diego Maradonan kuolemaa: ”Sellainen kulttuuri on vielä hakusessa Suomessa”

Diego Maradona kuoli kotonaan Buenos Airesissa 25.11.2020. Maradonan 1981-1982 edustaman Boca Juniors joukkueen stadion Buenos Airesissa. Kuva: Pixabay

Entinen jääkiekkomaalivahti ja kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo kommentoi torstaina Twitterissä jalkapallolegenda Diego Maradonan kuolemaa:

”On ollut upeaa seurata, kuinka omaisia ja Diego Maradonan toiveita on kuunneltu urheilijasuuruuden poismenon yhteydessä. Sellainen kulttuuri on vielä hakusessa Suomessa, joka valitettavasti viimeksi näkyi räikeästi Matti Nykäsen ja hänen omaisten toiveiden kohdalla.”

Wallinheimo viittaa twiitillään helmikuussa 2019 menehtyneen Nykäsen kuolemaa seuranneeseen mediaryöppyyn ja Nykäsen perheen painostukseen tapahtuneesta. Maradonan perhe on pysynyt toistaiseksi hyvin vaitonaisena jalkapalloilijan kuolemasta. Maailmalla useat mediatkin ovat pyytäneet ja vaatineet Maradonan perheelle kunnioitusta.

Wallinheimon twiitti on aiheuttanut Twitterissä keskustelua. Eräs kommentoija kirjoittaa:

”Ihmiset haluavat meillä kaapia vielä ne viimeisetkin rippeet kuuluisuuden rintapielistä – vailla kunnioitusta ja vailla tunnetta. Vain omaa, raadollista himoaan noudattaen. Siinä jää omaisten tunne varjoon.”

Maradonan poika, Diego Maradona jr. nimeä käyttävä, Diego Sinagra kertoi Fanpage-uutissivuston haastattelussa kuulleensa isänsä kuolemasta ollessaan itse sairaalassa hoidettavana koronaviruksen takia. 34-vuotiaan napolilaisen vaimo pyysi paikallisia kunnioittamaan perheen suruaikaa.

Diego Maradona pelasi suurimman osan ammattilaisurastaan juuri Napolilaisessa SSC Napolissa Serie A -sarjaa ja legendan kuolema on tuonut pahasti koronapandemiasta kärsineessä kaupungissa tunteet pintaan. Ympäri kaupunkia on tuotu kukkia ja kynttilöitä kadunvarsille kaupungin rakastaman tähden muistoksi.

Myös Maradonan kotikaupungissa, Argentiinan Buenos Airesissa, on maan yhden kaikkien aikojen suurimmista jalkapallotähdistä kuolema saanut kaupunkilaiset muistamaan suuruutta kynttilöin, kukin ja katumaalauksin. Keskiviikkoiltana paikallisia oli kokoontunut katujen varsille seuraamaan, kun Maradonan ruumis kuljetettiin poliisi- ja autosaattueen kera hautaustoimistoon.

”Aika varmasti myös Argentiinassa muistetaan jollakin muulla tavalla, kuin kasalla keppejä”, Wallinheimon twiittiä on kommentoitu.

Lokakuun lopussa 60 vuotta täyttänyt Diego Maradona kuoli keskiviikkona kotonaan Buenos Airesissa. Jalkapalloilija muistetaan maailmalla ehkä parhaiten vuoden 1986 jalkapallon maailmanmestaruuskilpailuiden puolivälieräottelussa tekemästään ”Jumalan käsi” -maalista, joka aiheutti paljon keskustelua, sillä maalin uskottiin tulleen Maradonan käden kautta.

Lähteet:
Sinuhe Wallinheimon twiitti
Diego Sinagran haastattelu Fanpage-sivustolle

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*