Sinkkujen päivä näkyy Suomessakin

Sinkkujen päivä on maailman suurin ostopäivä. Kuva: Pexels

Sinkkujen päivä on Kiinasta lähtöisin oleva maailman suurin ostopäivä. Sitä vietetään marraskuun 11. päivänä, sillä kyseisessä päivämäärässä on ainoastaan ykkösiä. Tarinoiden mukaan Sinkkujen päivää on vietetty Kiinassa ystävänpäivän vastapainona jo 1990-luvulta, mutta vasta verkkokauppajätti Alibaba aloitti sen käytön markkinointikeinona vuonna 2009.

Sinkkujen päivää vietetään Suomessa tänä vuonna aiempaa enemmän, mutta sen merkitys ei vielä ole kovin suuri.
”Sinkkujen päivän merkitys kaupantekopäivänä on kuitenkin nousussa. Suomalaiset ovat hintatietoista kansaa, eli tarjoukset kiinnostavat”, kertoo Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi Savon Sanomille.

Sinkkujen päivä ja Black Friday

Oulussa toimiva Taitonetti osallistui Sinkkujen päivään jo kolmatta kertaa. Taitonetin myymäläpäällikkö Markus Alanko näkee Sinkkupäivän hyvänä markkinointikeinona, ja yrityksen tapa kokeilla kaikkea uutta johti myyntipäivään osallistumiseen. Taitonetti onkin aloittanut Sinkkupäivän markkinoinnin Suomessa hyvin aikaisin verrattuna muihin yrityksiin, sekä siihen panostetaan vuosi vuodelta enemmän.  Alanko kertoo eilisen Sinkkupäivän näkyneen asiakasmäärässä huomattavasti, ja olevan vuoden parhaita myyntipäiviä.

Suomessa Sinkkupäivä on kuitenkin jäänyt toisen marraskuisen tarjouspäivän, Yhdysvalloista peräisin olevan Black Fridayn varjoon, mikä näkyy myös tarjouksien määrässä ja suuruuksissa. Black Friday on venynyt useamman päivän mittaiseksi. Alanko kertoo Black Fridayn näkyvän myös Taitonetillä, jolloin tarjoukseen laitetaan enemmän yksittäisiä, erikoisia tuotteita kuin Sinkkupäivänä.

Lähteet:

Maailman suurin kulutusjuhla paisui jälleen (Helsingin Sanomat 12.11.2020)

Savon Sanomat: Sinkkujen päivä ei ole saanut aikaan mustan perjantain kaltaista ostosvillitystä – merkitys on kuitenkin nousussa

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*