Pikkujoulutyyliä värittävät glitter ja lettikampaukset

Kosmetologi Ansku Heinikoski loihtii työpisteellään pikkujoulumeikkejä. Kuva: Saara Pasanen

 

Pikkujoulukausi tuo harmaan marraskuun jälkeen ripauksen glamouria ehkä jo hieman väljähtäneeltä maistuvaan arkeen. Pikkujouluihin halutaan panostaa, ja etenkin naiset hyödyntävät meikki- ja kampaamopalveluita valmistautuessaan juhlahumuun.

Kosmetologi Ansku Heinikoski kauppaketju Hehkusta kertoo, että glitter on edelleen pinnalla pikkujoulumeikissä.

”Glitteriä käytetään tuomaan meikkiin lisäefektiä. Se toimii hyvin esimerkiksi rajauksissa ja luomiväreissä, joita toivotaan juhlameikkiin selkeästi enemmän pikkujouluaikana.”

Glitterin lisäksi pikkujoulumeikkiä sävyttävät tänä vuonna erilaiset tummat ja voimakkaat sävyt, kuten punainen ja tumma luumu. Kasvoille haetaan sävyjen lisäksi valoa ja heleyttä erilaisilla korostustuotteilla. Huulipunissa suosiossa ovat mattatuotteet, jotka takaavat punan kestävyyden koko juhlan ajaksi, Heinikoski toteaa.

Pienillä asioilla eroa arkimeikkiin

Jos aika tai rahat eivät riitä meikkitaitelijan tuolilla istumiseen, myös kotikonsteilla saa aikaan pätevän juhlalookin. Heinikoski neuvoo hankkimaan esimerkiksi uuden sävyisen huulipunan tai kynsilakan, ja kokeilemaan vaikkapa irtoripsiä tuomaan uutta ilmettä kasvoille.

”Juhlatyyliin kannattaa hakea rohkeasti jotakin, joka eroaa arkimeikistä. Jo pienet jutut ja muutokset tuovat selkeää piristystä ilmeeseen”, Heinikoski vinkkaa.

Kampaus saa olla sähäkkä ja huoleton

”Kampauksissa haetaan tänä vuonna tyylin lisäksi myös nopeutta”, toteaa parturi-kampaaja Janne kampaamo Salon Sarasta. Nopeasti valmistuvien ja huolettomilta näyttävien lettikampausten lisäksi pikkujouluhiuksissa pintansa pitävät myös kampausten klassikko, kiharat. Uutta tuulta hiusmuotiin tuo kreppiraudan käyttö, joka tuo tuuheutta hiuksiin.

”Juhlatyylissä haetaan sähäkkyyttä ja selkeää eroa arkeen”, hän kertoo.

Kotikampaajille Janne antaa neuvoksi lämpörullien käytön, joilla saa aikaiseksi kestävät kiharat. Pitoa kampaukseen saa hiusten tyveen laitettavalla hiuspuuterilla.

”Kannattaa lähteä rakentamaan kampausta simppelin kautta”, hän ohjeistaa.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*