Pikamuoti vedättää kuluttajaa

Vastuullinen kuluttaja ostaa harkiten. Kuva: Pixabay

Pikamuodin kulutus jatkoi kasvuaan viime vuonna, vaikka puhe vaateteollisuuden ongelmista ja ympäristövaikutuksista on sekin osaltaan lisääntynyt. Ylen aamussa pohdittiin tänään vaatetusalan haasteita kuluttajan näkökulmasta.

Vieraina studiossa olleet bloggaaja Jenni Rotonen ja Matti Lamminsalo olivat samaa mieltä siitä, että kuluttajan on vaikea löytää vastuullista muotia. Heidän mukaansa viherpesu on yleistä ja sen tunnistaminen haastavaa. Lamminsalo on eettisen muodin verkkokaupan Ivalo.comin perustaja ja muotialan edunvalvontajärjestö Fashion Finlandin hallituksen jäsen.

Muotioikeuden tutkija Heidi Härkönen nosti esiin sen, kuinka ihmisten hintamielikuva on vääristynyt halpamuodin myötä. Esimerkiksi vastuullisesti tuotettu t-paita maksaa noin 30-40 euroa, ei vähemmän. Lisäksi hän haastoi kuluttajaa tutustumaan jo kaupassa tuotteen materiaalitietoihin ja ommeltujen saumojen laatuun.

Rotosen mukaan oman tyylin tunteminen on paras tapa välttyä hutiostoilta. Kun vaatteet pääsevät pitkäaikaiseen käyttöön, niiden laatuun panostaminen on järkevää.

Lähde: Pupulandia-blogin Jenni Rotonen: ”Vastuullisuus, laatu ja halpuus eivät tule samassa paketissa” – Onko vastuullinen vaate vaikea tunnistaa?

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*