Yle: OSAO siirtää koulutuksiaan uusiin yksiköihin

Jotkut OSAOn opiskelijoista jatkavat lähivuosina uusissa yksiköissä. Kuva: Pixabay

Moni OSAOn koulutuksista muuttaa tulevina vuosina uusiin yksiköihin. Siirtolistalla ovat taideteollisuus-, rakennus-, turvallisuus- sekä ravintola- ja catering-ala, kirjoittaa Yle.

Siirtojen taustalla on OSAOn kehittämishanke, johon sisältyy Kaukovainion uusi kampus ja pedagogiikan ja oppimisympäristöjen uudistus. Tarkoituksena on myös tiivistää suhteita työelämään ja vastata koulutuksella osaajatarpeeseen.

”Ammatillisessa koulutuksessa suurin osa oppimisesta tapahtuu työelämässä. Tämä tarkoittaa, että opiskelu ei tapahdu yhdessä osoitteessa, vaan opiskelijalta odotetaan valmiutta liikkua eri työpaikoille opintojen aikana”, kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi kertoo OSAOn tiedotteessa.

Koulutuksista muuttaa ensimmäisenä Haukiputaan OSAOn restauroinnin koulutus, joka jatkaa 1. tammikuuta alkaen Kaukovainion tekniikan yksikössä. Osa koulutuksista siirtyy uusiin yksiköihin elokuussa 2024. Viimeisenä muuttaa turvallisuusalan koulutus, joka siirtyy Limingasta Haukiputaan yksikköön elokuussa 2026.

Yle: Useat OSAOn koulutukset siirtyvät lähivuosina uusiin yksiköihin

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*