Yle: Ikääntyneiden ystäviksi tarvitaan lisää vapaaehtoisia

Kymmenet ikäihmiset jonottavat itselleen ystävää. Kuva: Pixabay

Ikääntyneiden tarve ystäville kasvaa erityisesti pimeään vuoden aikaan. Yle uutisoi 2. marraskuuta, että Oulussa ystävätoimintaa järjestävän Vuolle Setlementin mukaan vapaaehtoisia tarvittaisiin nyt kymmeniä lisää.

Vapaaehtoiset muodostavat ikääntyvien kanssa ystäväpareja, jotka pitävät yhteyttä säännöllisesti esimerkiksi ulkoilun merkeissä. Toiminnan tavoitteena on vähentää etenkin korona-aikana lisääntynyttä yksinäisyyttä. Vuolle Setlementin vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Minna Lassila kertoo kymmenien ikäihmisten odottavan jonossa itselleen ystävää.

“Paljon on ikääntyviä, jotka haluavat mukaan toimintaan ja jotka kokevat yksinäisyyttä siellä kotona. Pimeä vuodenaika ja liukkaus pelottavat, jos on haastetta liikkumisen kanssa. Yksin ei uskalleta lähteä ulos”, Lassila kommentoi Ylelle. 

Tällä hetkellä Vuolle Setlementin toiminnassa on mukana noin 40 ystäväparia, mutta juttu- ja ulkoiluseuraa tarvittaisiin nyt huomattavasti enemmän. Vuolle Setlementti kouluttaa uusia vapaaehtoisia, ja seuraava vapaaehtoistoiminnan peruskurssi järjestetään 11.–12. marraskuuta.

Lähteet:

Yle: Ikääntyneille haetaan vapaaehtoisia ystäväksi – ulkoilukaveri ja juttuseura ovat tarpeen varsinkin pimeään vuodenaikaan

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*