Yhteiskampuksen suunnittelu vaatii yhteistyötä

Pysäköintipaikkojen riittävyys uudella yhteiskampuksella on yksi opiskelijoiden huolenaihe. Kuva: Eija Eskola

Oulun Linnanmaalle valmistuu yksi Euroopan suurimmista sisäkampuksista vuoden 2020 syksyllä. Oulun yliopiston ja Oulun ammattikorkeakoulun yhteiskampuksen suunnitteluprosessin aikana yhteistyötä tekijöiden ja käyttäjien välillä on korostettu. Muun muassa kaikille avoimia työpajoja sekä kyselyitä on järjestetty ja järjestetään myös jatkossa.

Ammattikorkeakoulun opiskelijajärjestöt pitävät työpajoja hyvänä ideana, mutta niistä tiedottaminen koetaan puutteelliseksi. ”Lyhyellä aikataululla ei toisella kampuksella pidettäviin tapahtumiin ehdi varautua”, harmittelee liiketalouden opiskelijajärjestö Outo ry:n Laura Ylioikarainen.

Yhteistyössä ihmiset ja ideat kohtaavat

Muutto yhteiskampukseen herättää huolta niin opiskelijoiden kuin opiskelijajärjestöjen keskuudessa. Opiskelijoita mietityttää esimerkiksi, onko kaikille riittävästi sopivaa työtilaa uudella yhteiskampuksella. Asuminen, julkinen liikenne sekä parkkipaikkojen riittävä kapasiteetti puhututtaa.

Marraskuun puolen välin tienoilla järjestetyssä Kohti Linnanmaan yhteiskampusta–tilaisuudessa käsiteltiin hankkeen etenemistä. Suunnitteluprosessista on pyritty tekemään mahdollisimman läpinäkyvä ja kaikille avoin. ”Opiskelijayhteistyö on äärimmäisen tärkeää”, tiloja vuokraavan Suomen yliopistokiinteistöjen työ- ja oppimisympäristöjen asiantuntija Suvi Nenonen painottaa.

Opiskelijajärjestöt toivovat laajempaa ja kattavampaa tiedottamista opiskelijoiden vaikutusmahdollisuuksista. Toiveena olisi, että työpajoja järjestettäisiin useammalla kampuksella, jotta jokainen halukas pääsisi niihin osalliseksi ja vaikuttamaan omalla mielipiteellään.

Katse tulevaan

Kulttuurin opiskelijajärjestö Kultin puheenjohtaja Anttijussi Ripaoja odottaa yhteiskampukseen muuttamisen myötä tiiviimpää yhteistyötä yliopiston kanssa. ”Näen erityisesti järjestöjen yhteistyössä paljon mahdollisuuksia, mikäli ne osataan hyödyntää oikein”, Ripaoja toteaa.

Luonnonvara-alan opiskelijajärjestö Luvan puheenjohtaja Saska Salo näkee muuton myös positiivisessa valossa. ”Näen yliopiston alojen sekä ammattikorkeakoulun alojen välisen yhteistyön suurena mahdollisuutena. Järjestötoiminnassa on myös samaa potentiaalia toimia yhdessä, yhtenäisempänä ja vahvana opiskelijayhteisönä”.

Oulun kaupunki kehittää uudistuksia joukkoliikenteen palvelutasosuunnitelmaan. Joukkoliikennepäällikkö Edwin ’t Lam kertoo, että kaupunki selvittää parhaillaan joukkoliikennevirtoja ammattikorkeakoulun siirron jälkeen. ”Sen perusteella valmistellaan ensi keväänä linjasto- ja aikataulusuunnitelmat. Kesällä kilpailutamme liikennepalveluja uusilla spekseillä”.

Yhteiskampuksen hankesuunnittelu on nyt valmis: tilojen määrä ja niiden sijoittuminen on selvitetty ja kustannusarvio tehty. Seuraavaksi Oamkin hallitus allekirjoittaa vuokra- ja urakkasopimukset ja siirrytään yksityiskohtaisempaan yleissuunnitteluun. Kun rakennuslupa on myönnetty, alkaa rakentaminen purkutöillä vuoden 2018 alussa.

Seuraava pop up -työpaja järjestetään Oamkissa kevään 2018 aikana.

 

Kohti Linnanmaan yhteiskampusta-tilaisuus tallenteena opiskelijaintra Oivassa: Kohti Linnanmaan yhteiskampusta

Opiskelijat voivat seurata projektin etenemistä: Yhteiskampus

Lue lisää:

Vinkka News: Oulun ammattikorkeakoulun pääkampus Linnanmaalle

Oulun Linnanmaan kampukselle yksi euroopan suurimmista sisäkampuksista

Share
Tietoa Eija Eskola 10 Articles
Moi! Olen Eija Eskola, 34-vuotias valokuvausta rakastava journalismin opiskelija. Innostun mukaansatempaavista tarinoista, jotka eivät tarvitse kuvia tuekseen, sekä kuvista, jotka kertovat oman tarinansa ilman sanaakaan.

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*