Salonpään uudet koulu ja päiväkoti otettu käyttöön

Oulunsalon Salonpäähän on valmistunut uusi alakoulu sekä uudet tilat varhaiskasvatukselle. Nyt koulu ja päiväkoti ovat samassa rakennuksessa vanhan hirsikoulun vieressä. Koululaiset ja päiväkotilaiset pääsivät uusin tiloihin syysloman jälkeen.

Entinen Salonpään koulurakennus purettiin uudisrakennuksen tieltä. Siellä oli havaittu runsaasti riskirakenteita ja rakennusvihreitä. Koulua vaivasivat myös sisäilmaongelmat. Oppilaat olivat rakentamisen ajan evakossa Patamäen koululla.

Koulun rehtori Elisa Perämäki kertoo sekä oppilaiden että henkilökunnan olleen innoissaan uuteen kouluun pääsystä. Hän kertoo tilojen olevan laadukkaasti ja tyylikkäästi toteutettu. Osa tiloista on myös muunneltavia ääntä eristävien taiteseinien ansiosta.

Uusi koulurakennus on kooltaan noin 2800 neliömetriä. Tilat on mitoitettu 160 lapselle.

Koulu ja päiväkoti rakennettiin vuokraushankintana, eli kaupunki on sitoutunut vuokraamaan tilat seuraavan 25 vuoden ajaksi. Rakennuttaja oli Hoivatilat Oy, joka omistaa tilat ja pääurakoitsijana toimi Temotek Oy.

Oulun kaupunki: Salonpään koulu ja päiväkoti pääsivät uusiin tiloihin

Kaleva: Salonpään uudesta koulusta aloitetaan hankeselvitys – vanha korvataan uudella sivukoululla ja varhaiskasvatustiloilla

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*