Ravintolaruokaa kotiovelle kuljetettuna

Woltin kautta saa tilattua myös sushia. Kuva: Pixabay

Ruuan kotiinkuljetuspalvelu Wolt aloitti vapun alla toimintansa Oulussa. Suosio yllätti Woltin itsensäkin, ja kuljetusajat venyivät välillä yli kahden tunnin mittaisiksi. Kritiikkiä herätti myös toimitusalueen pieni koko.

Vuonna 2015 Helsingissä toimintansa aloittanut kuriiripalvelu Wolt on laajentanut toimintaansa nopeasti Suomen muihin isoihin kaupunkeihin. Turun, Tampereen ja Espoon jälkeen tuli vihdoin Oulun vuoro.

Toiminta perustuu mobiilisovellukseen, joka yhdistää ravintolat ja kuluttajat. Asiakas tilaa ja maksaa ruokansa sovelluksessa. Tästä menee tieto ravintolalle, joka valmistaa annoksen. Kuriiri hakee sen ja toimittaa asiakkaan kotiovelle. Wolt toimittaa ostoksista kuitit asiakkaan sähköpostiin ja tilittää ravintolalle myynnit.

Suosio yllätti

Avausviikon suosio oli hurjaa, ja sosiaalinen media kävi kuumana. Asiakkaat närkästyivät, kun toimitusajat venyivät ja osa ravintoloista joutui laittamaan palvelunsa kiinni, jotta pysyi tilausten perässä. Yksi tapaus oli Kauppuri 5, joka teki päätöksen sulkea Wolt-palvelunsa koko vappuviikonlopun ajaksi. Kauppuri 5 tiedotti Facebook-sivullaan asiasta.

”Keskiviikkona homma räjähti silmille heti aloitusminuuteilla ja jatkui samanlaisena hässäkkänä iltaan saakka, kunnes päätimme sulkea ohjelman ja poistua linjoilta”, ravintola kertoo tiedotteessaan.

Kauppuri 5 ilmoitti myös, että ravintolassa asioiva asiakas on aina etusijalla ja muut myynnit yritetään mahduttaa niiden sekaan.

Monet kehuivat palvelun toimivuutta, mutta osa asiakkaista kritisoi toimitusaikojen lisäksi myös pienehköä toiminta-aluetta, joka kattaa keskustan lisäksi vain lähimmät kaupunginosat. Syynä on, että toistaiseksi mukana on ravintoloita vain näiltä alueilta ja lähetit kulkevat enimmäkseen polkupyörillä. Wolt on ilmoittanut keräävänsä asiakaspalautetta ja kehittävänsä toimintaa sen mukaisesti.

Kun Wolt avasi kotiinkuljetuspalvelunsa Helsingissä, tapetille nousi nopeasti työntekijöiden kohtuuttoman pieni palkka. Ruokalähetit kokivat, että heitä riistetään. Wolt vastasi kohuun pahoitellen ja ilmoitti parantavansa työntekijöidensä työoloja, nostavansa palkkojaan sekä erityisesti vuorotyölisiä.

Woltissa on tällä hetkellä Oulun alueelta mukana yli 20 ravintolaa. Tarjolla on monenlaista ruokaa smoothiesta burgeriin ja pizzasta meksikolaiseen.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*