Pimeä paljastaa Oulun pelottavimmat paikat

Asematunneliin mennessä valoja ei juurikaan ole. Kuva: Hanna Pakanen

Kysyimme Facebookin Puskaradio-ryhmässä sekä Google Forms -kyselyn avulla oululaisilta, mikä paikka Oulussa nostattaa niskakarvat pystyyn pimeällä ja miksi. Suurimmassa osassa vastauksista nostettiin esille turvattomuuden tunne. 

Kyselyyn vastasi noin 40 henkilöä. Kyselyn perusteella valitsimme vastauksista kolme paikkaa, joita lähdimme tutkimaan yötä vasten. 

Videosta näet ja koet pelottavat paikat. Video: Sami Ikonen

Pimeä saa mielikuvituksen laukkaamaan 

Kyselyssä pelottavimmiksi paikoiksi pimeällä nousivat asematunneli, Ainolan puisto sekä Linnasaaren alikulku. Ainolan puistoa ja Linnasaaren alikulkua kuvaillaan vastauksissa huonosti valaistuiksi ja syrjäisiksi. Yksi kyselyyn vastannut kuvailee oloansa näissä paikoissa jännittyneeksi ja pelokkaaksi.

“Tulee olo, että kohta joku tulee selästä ja joudun ryöstetyksi tms.” 

Yksi Ainolan puiston lukuisista silloista. Kuva: Hanna Pakanen

Pitkää ja kaikuvaa asematunnelia pidetään pelottavana etenkin, kun se on tyhjillään. Toinen sykettä nostattava tilanne on yöllä, kun baarit ovat sulkeutuneet ja asematunneliin siirtyy notkumaan epämääräisen oloista porukkaa.

Vilkas liikenne aiheuttaa pelkoa 

Asematunneli. Kuva: Hanna Pakanen

Oulun kaupungin kaupungininsinööri Tapio Siikaluoman mukaan Oulu on turvallinen kaikenikäisille asukkaille. Turvattomuuden tunnetta luo kuitenkin Siikaluoman mukaan suuri liikennemäärä alueilla, joilla liikkuu paljon pieniä lapsia. 
 
Kyselyssä nousi esiin myös huoli moottoritien turvallisuudesta. Moni vastaajista kokee liikenteen olevan turvatonta, etenkin kun vauhdit ovat suuria liittymien kohdalla. Kaupungininsinöörille on tuttua saada palautetta liikenneasioihin liittyen. Palautteissa nousee usein esille myös liikenteen nopeuksien rajoittaminen. Turvallisuutta luodaan Siikaluoman mukaan monin keinoin, muun muassa liikennejärjestelyillä risteyksissä, nopeusrajoituksilla, valaistuksella sekä liikennemuotojen erottamisella toisistaan.

“Olen liikkunut ympäri Oulua laajasti, mutta en osaa nimetä mitään erikoisen pelottavaa paikkaa”, Siikaluoma toteaa.  

Linnansaaren alikulussa on valoa vain sillan ulkopuolella. Kuva: Hanna Pakanen

Työryhmän toimittajat: Sami Ikonen, Linnea Mustonen, Hanna Pakanen ja Johanna Kiviniemi. 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*