Oulun joukkoliikenteellä riittää matkustajia – Uusi bussilinja alkaa liikennöidä tammikuussa

Oulun joukkoliikenne lisääntyy vuonna 2022 hieman, kun uusi Ruskon linja aloittaa liikennöinnin. Kuva: Marjaana Yli-Jylhä

Oulun joukkoliikenne laajentaa joukkoliikenteen verkostoa uudella linjalla, kertoo Oulun joukkoliikenteen tiedote. Linja 19 liikennöi tammikuun 3. päivästä alkaen Herukasta Kivikkokankaalle. Sen lisäksi Oulun joukkoliikenne hyväksyi keskiviikkona tulevan kesäkauden liikennesuunnitelman, kertoo Kaleva.

Muutoksia liikennesuunnitelmaan

Uusi bussilinja Herukasta Kivikkokankaalle on kahden ja puolen vuoden kokeilu poikittaisesta liikennöinnistä. Kokeilujakson aikana Oulun joukkoliikenne kartoittaa linjan käyttöastetta ja tarkastelee linjalla tehtyjen matkojen määrää.

Kesäksi reitteihin tulee myös lisäyksiä. Linjan 1 Jylkynkankaalta keskustaan vuoroja lisätään arki-iltaisin neljällä lisälähdöllä. Lisäksi Toppilansaaren ja Nallikarin alueiden kohteisiin saadaan parempi vuorotarjonta, sillä linjan 15 Nallikarista keskustaan ja Mäntylään vuorotarjontaan lisätään kahdeksan lähtöä iltaisin maanantaista perjantaihin ja yhdeksän lähtöä lauantaisin. Alueen kulttuurin, urheilun ja matkailun kohteisiin pääsee ensi kesänä aiempaa helpommin.

Vuonna 2023 alkaa pyöriä neljäs cityliikenteen linja, linja D Heinäpäästä torille.

Korona vaikuttanut matkustajamääriin

Oulun joukkoliikenteen matkustajamäärät ovat toisena koronavuonna kasvaneet kymmenellä prosentilla viime vuodesta, kertoo Kaleva. Koronasta ja matkustajien vähentymisestä huolimatta liikenteen määrä ei ole vähentynyt viime vuonna eikä tänä vuonna.

Vaikka matkustamisen määrä on noussut kymmenen prosenttiyksikköä vuodesta 2020, matkustamisen määrät ovat silti 26 prosenttia vähäisempiä kuin vuonna 2019. Lipputulot ovat tänä vuonna olleet kuitenkin viisi miljoonaa euroa pienemmät kuin vuonna 2019.

”Me saimme joukkoliikenneviranomaisille myönnettyä korona-avustusta Traficomilta. Sitä avustusta ei voinut tämän vuoden talousarvioissa ennakoida, minkä takia joukkoliikenteen taloudesta ei tullut niin huono kuin se olisi voinut olla”, sanoo Oulun joukkoliikenteen joukkoliikennepäällikkö Helena Väliaho Kalevalle.

Kaleva: Oulun jouk­ko­lii­ken­ne pärjäsi tänä vuonna odo­tet­tua pa­rem­min ko­ro­nas­ta huo­li­mat­ta

Oulun kaupunki: Oulun joukkoliikenteen tiedotteet

< Takaisin

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*