Miesten Viikko on tehty tasa-arvosta ja yhteisöllisyydestä

Tällä viikolla juhlitaan valtakunnallista Miesten Viikkoa jo yhdettätoista vuotta peräkkäin. Teemaviikko on saanut alkunsa Miessakit ry:n johdolla.Viikon on tarkoitus kiinnittää huomiota miesten muuttuvaan asemaan yhteiskunnassa. Tämän vuoden teema on ”Mistä on isot pojat tehty?”

Miesten Viikon tapahtumakalenterista löytyy tapahtumia laidasta laitaan. Vakavampia aiheita käsitellään esimerkiksi miesten eroillassa ja perjantaina hölkätään Nenähölökkä Nenäpäivän hengessä. Perjantaina Poikien Talolla järjestetään Monikulttuuriset isänpäiväkahvit. Poikien Talo on toiminut Oulussa 70-luvulta asti. Vuolle Setlementti ry:n Ystävyystalon yhteisötyöntekijä Hilmi Oral on tänä vuonna toista kertaa järjestämässä tapahtumaa.

”Aina on ollut olemassa äitienpäivä ja naistenpäivä, on tärkeää muistaa myös miesten tärkeys. Miehetkin tarvitsevat viikon itselleen tasa-arvon nimissä. Välillä tuntuu että miehenä olemisen tärkeys, isyys ja veljeys on unohdettu”, Oral sanoo. Hän kertoo Miesten Viikon olevan tärkeä tempaus kaikille, koska yhteisöllisyyttä tarvitaan.

Monikulttuurisuus osana Miesten Viikkoa

Oral työskentelee enimmäkseen maahanmuuttajapoikien ja -miesten kanssa. Usein Suomeen tulevat maahanmuuttajat ovat aluksi työttömiä, ja maan kulttuuri ja tavat poikkeavat suuresti heidän kotimaastaan. Työttömyys on hyvin rankkaa heille, koska useimmissa kulttuureissa miehet saavat kunnioituksen leivän tuomisesta pöytään. Monikulttuuriset isänpäiväkahvit ovat heille tilaisuus tavata muitakin samassa tilanteessa olevia.

Miesten Viikon tapahtumat jatkuvat lauantaihin asti ja viikko huipentuu sunnuntaina juhlittavaan isänpäivään. Miestenviikossa ovat mukana muun muassa Oulun kaupunginteatteri, Poikien Talo, Vanhempien Akatemia ja Oulun kaupunginkirjasto.

Lue lisää:

Tiedote: Mistä on isot pojat tehty? – 11. Miesten Viikko 2.–8.11.2015

 

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*