Miehet Nenähölökälle pilke silmäkulmassa

Oulussa järjestetään tänään hyväntekeväisyystapahtuma Nenähölökkä. Ensimmäistä kertaa järjestettävä miehille suunnattu hölkkätapahtuma on osa Nenäpäivä-kampanjaa. Hölkkä linkittyy myös Miesten viikkoon, jonka aikana miehille on järjestetty erinäköistä toimintaa pitkin viikkoa ympäri Oulua.

Kun Miesten viikkoa suunnitellut työryhmä viime keväänä kokoontui, he huomasivat, että Nenäpäivä osuu samalle viikolle. Tästä lähti kehittymään idea mahdollisesta hyväntekeväisyystapahtumasta.

Ideana miesten hölkkätapahtuma ei kuitenkaan ollut kokonaan uusi. Ajatusta oli pyöritelty jo jonkin aikaa ennen kuin tapahtuma toteutui osana Miesten viikkoa ja Nenäpäivää.

”Alkuperäinen idea tuli Vuolle-opiston sovittelujohtaja Heikki Mikkolalta, joka halusi perustaa naisten hölkkätapahtumille miehisen vastineen”, kertoo Poikien talon projektipäällikkö Jussi Markus, joka on ollut tiiviisti mukana kehittämässä tapahtumaa.

Markus arvelee kuitenkin, että miesten saaminen mukaan pelkän hölkän vuoksi olisi epätodennäköistä. Siksi Nenähölökkä-tapahtumaan lähdettiin hakemaan muutakin sisältöä kuin pelkkä viiden kilometrin hölkkä.

Tapahtuman avaa paikallinen stand up -koomikko Matti Patronen, joka voitti hiljattain suositun valtakunnallisen koomikkokilpailun. Häntä oli kaavailtu esiintymään Nenähölökkään jo ennen kuin voitto oli varmistunut. Markus toivoo, että huumorin keinoin kynnys osallistua tällaiseen yhteistapahtumaan laskisi.

”Mitään ryppyotsaista touhua tämä ei ole”, Markus kannustaa. Hän kehuu parhaillaan käynnissä olevaa miesten Movember-kampanjaa siitä, että hyväntekeväisyyttä voidaan tehdä myös pilke silmäkulmassa: etenkin pimeänä vuodenaikana erilaiset tempaukset tuovat myös piristystä ihmisten arkeen.

Hölkkätempauksella tahdotaan antaa huomiota Nenäpäivälle, ja kannustaa ihmisiä osallistumaan hyväntekeväisyyskeräykseen. Nenähölökkä on kaikille ilmainen, mutta lähtö- ja maalipaikalla eli Oulun kaupunginkirjastolla saa ostaa Nenäpäivälle tunnusomaisia punaisia neniä, joiden tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Nenäpäivä-keräykselle. Myös paikallinen urheiluravintola on lähtenyt mukaan tarjoamalla hölkän päätteeksi osallistujille ruokaa ja juomaa Nenäpäivä-hinnoin, joista lahjoitetaan rahaa Nenäpäivä-keräykseen.

”Miehetkin saavat kerrankin mennä hyvällä omalla tunnolla pubiin”, Markus naurahtaa.

Vuosittain järjestettävä Nenäpäivä on lukuisien hyväntekeväisyysjärjestöjen muodostaman Nenäpäivä-säätiön järjestämä kampanja, jolla hankitaan varoja kehitysmaiden lasten auttamiseksi.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*