Miehet hakevat entistä useammin apua perheväkivaltaan

Oulun ensi- ja turvakotiin hakeutuu miehiä perheväkivallan vuoksi aikaisempaa enemmän. Syynä tähän on naisten lisääntynyt väkivallan käyttö miehiä ja lapsia kohtaan.

Oulun ensi- ja turvakodin työntekijä Paula Mällinen on havainnut muutoksen.

”Naisten osuus väkivallan käyttäjänä on selvästi lisääntynyt. Miehet hakevat nykyään enemmän apua kuin ennen itseään ja lapsiin kohdistuvan väkivallan vuoksi. Miehet tekevät myös entistä useammin rikosilmoituksia sekä hakeutuvat lääkärin tarkastukseen”

Mällinen arvioi, että muutoksesta huolimatta mies on kuitenkin harvinaisempi asiakas kuin nainen.

Avun saannin nopeus vaihtelee.

”Turvakotiin pääsee helposti. Jos paikkaa ei ole, lähetetään asiakas seuraavaan lähimpään turvakotiin”, kertoo Mällinen. ”Avotyössä apua taas saa kahden viikon sisällä, mutta kriittisissä tapauksissa kolmen vuorokauden aikana.”

Naisten perheväkivalta lisääntynyt valtakunnallisestikin

Naisten väkivaltaisuus perheissä on lisääntynyt myös valtakunnallisesti. Myös turvakotiin hakeutuvien miesten osuus on kasvanut. Tiedot pohjautuvat poliisin tietojärjestelmään kahden vuoden ajalta. Asiasta kertoi Yle.

Perheväkivallasta epäiltyjä naisia oli marraskuun alkuun mennessä 1 200. Edellisenä vuonna vastaava luku oli 1 082.

Miehet käyttävät kuitenkin väkivaltaa perheissä edelleen enemmän kuin naiset. Tilastojen mukaan miehet syyllistyivät perheväkivaltaan noin neljä kertaa naisia useammin.

Lue lisää:

Yle:Naisten väkivaltaisuus perheissä kasvaa – miehet lapsineen etsivät apua turvakodeista (6.11.2015)

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*