Medianomikoulutus kiehtoo hakijoita – sosiaali- ja terveysalan tutkinto-ohjelmat Oamkin suosituimpia

Oulun ammattikorkeakoulun medianomikoulutuksen vetovoima kasvoi toista vuotta peräkkäin. Tämän kevään yhteishaussa jokaista aloituspaikkaa haki ensisijaisesti 6,41 hakijaa, mikä tekee tutkinto-ohjelmasta Oamkin neljänneksi vetovoimaisimman. Ensisijaisia hakemuksia jätettiin peräti 15 prosenttia enemmän kuin keväällä 2020. Medianomin tutkinto-ohjelman suuntautumisvaihtoehtoja ovat visuaalinen suunnittelu ja journalismi.

Sosiaali- ja terveysalan koulutukset kiinnostavat

Oulun ammattikorkeakoulun kolme vetovoimaisinta alaa aloituspaikat ja ensisijaiset hakemukset suhteutettuna ovat fysioterapeutin, ensihoitajan ja toimintaterapeutin tutkinto-ohjelmat. Sosiaali- ja terveysalan koulutukset ovat muutenkin hyvin suosittuja, eikä kymmenen vetovoimaisimman tutkinto-ohjelman joukkoon mahdu sote-alan koulutusten lisäksi kuin medianomin ja tradenomin (7:s) tutkinto-ohjelmat.

Tilanne on samankaltainen, kun tarjolla olevat aloituspaikat suhteutetaan kaikkiin jätettyihin hakemuksiin: samat tutkinto-ohjelmat ovat edelleen listan kärjessä, ja kymmenen kärkeen mahtuu sosiaali- ja terveysalan koulutusten lisäksi ainoastaan tradenomin (7:s) ja medianomin (9:s) tutkinto-ohjelmat.

Lue lisää: Oamkiin lähes 10 600 hakijaa

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*