Liigan syyskausi on ollut faneille tunteiden vuoristorataa

Kärppien kausi jatkui lauantaina 21.11. Oulun jäähallissa Raksilassa Porin Ässiä vastaan. Kuva: Joona Hietala

Jääkiekon SM-liigan syyskausi on ollut monella tavalla vaikea sekä joukkueille että faneille. Kulunut viikko on osoittanut hyvin, miten koronapandemian keskellä pelattavassa urheilusarjassa tilanne voi muuttua hyvinkin pienessä ajassa.

Oulun Kärppien alkukausi ei ole mennyt aivan odotusten mukaisesti. Kärpissä todettiin koronatartunta 16.10. ja joukkue joutui karanteeniin. Karanteenin päätyttyä joukkue on pelatuista kahdeksasta ottelusta voittanut vain puolet, ja niissäkin joukkueen otteet ovat olleet tahmeat verrattuna kauden ensimmäisiin otteluihin, mikä ei ole tyydyttänyt joukkueen faneja.

Eräs fani kommentoi joukkueen peliä ja työmoraalia Kärppien hävittyä Helsingin IFK:lle 1-7 Raksilassa 14.11. käydyssä kamppailussa: ”Olisipa normaali työelämässäkin käytössä sama, että on hyväksyttävää tulla välillä töihin niin, että ei mua oikein tänään kiinnosta.”

Toinen karanteeni?

Viime tiistaina 17.11. Oulun Kärpät tiedotti joukkueessa ilmenneestä koronatartunnasta alle kaksi tuntia ennen ottelua Rauman Lukkoa vastaan. Tästä syystä joukkue joutui toiseen karanteeniin tällä kaudella, mikä aiheutti paljon keskustelua joukkueen fanien keskuudessa.

Tiistaina viiden aikaan iltapäivällä Oulun Raksilaan oli saapunut yllättävän suuri määrä faneja valmiina kannustamaan omiaan ottelussa Liigan kärkipaikkaa tavoittelevaa Lukkoa vastaan. Heitä kuitenkin odotti pettymys, sillä Kärpät oli ilmoittanut samoihin aikoihin sivuillaan ja sosiaalisessa mediassa illan ottelun peruuntuvan koronaepäilyn vuoksi.

Jo ennen ottelua tunnelma kärppäfanien keskuudessa oli kireä. Joukkueen alisuoriutumisen seurauksena sosiaalisessa mediassa vaadittiin joukkueen päävalmentaja Mikko Mannerin potkuja. Tiistaina Raksilaan tulleilla faneilla oli kuitenkin omat näkemyksensä joukkueen suorituksesta.

”Kyllä tuon tasoisella joukkueella pitäisi tässä liigassa pärjätä”, eräs kärppien pelipaitaan pukeutunut fani kommentoi tilannetta. ”Koko joukkue on pelannut alakanttiin, en lähtisi pelkästään Manneria syyttämään.”

Suurin osa paikalla olleista faneista ei nähnytkään syyn olevan Manner, vaan koko joukkueen alisuoriutuminen.

Tiistain koronaepäily ja toinen mahdollinen karanteeni ei tuonut helpotusta fanien tuskaan. Keskustelut kävivät kiivaana sosiaalisessa mediassa ja netin keskustelupalstoilla. Fanien turhautuminen tilanteeseen oli vahvasti esillä, mutta kommenteista myös ilmeni, että oman seuran takana seistään vaikeinakin aikoina.

Valoa pimeyteen

Torstaina 19.11. aamupäivällä kärppäfanit saivat vihdoin hyviä uutisia. Tiistain positiivisen koronatestin tulos osoittautuikin negatiiviseksi, ja joukkue pääsisi jatkamaan pelejään lauantaina Porin Ässiä vastaan. Kärppien perjantaiksi merkitty ottelu Tampereella Ilvestä vastaan kuitenkin siirtyi pelattavaksi helmikuulle.

Lauantaina Raksilassa olikin iloisemman näköistä kiekkofania paikalla. Hieman vajaat 2500 katsojaa oli saapunut seuraamaan Kärppien viikon ainoaa peliä Ässiä vastaan. Faneista huokui ilo siitä, että joukkue pääsi jatkamaan pelejään, mutta samaan aikaan pieni huolestuneisuus koskien tulevaa.

”Onhan tämä hienoa, että tulos olikin negatiivinen ja pelit jatkuvat, mutta ei tässä auta kuin toivoa, ettei nyt käy mitään”, tuumi kärppäfani ennen lauantain peliä.

Kotiyleisön iloksi Kärpät kampesi jatkoajalla 5-4-voiton Ässistä Jesse Puljujärven osumalla.

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*