Kaleva: Ainolan puistossa ainekset maailmanluokan jouluelämykseksi

"Valkoiset sillat, purot ja upea puusto ovat ainutlaatuinen ympäristö.", Tuomala kuvailee Ainolan puistoa Kalevan uutisessa. (Kuva: Rami Ranta)

Kaleva uutisoi torstaina sosiaalisen median keskusteluryhmässä heränneestä ideasta valjastaa Ainolan puisto turistinähtävyydeksi näyttävän joulupolun voimin.

Ainolan puistossa on järjestetty pienimuotoista joulupolku -elämystoimintaa jo reilun kymmenen vuoden ajan Oulun varhaiskasvatuksen, Alaköökin toimesta. Viimeksi vuonna 2019 järjestetty tapahtuma on kasvattanut suosiotaan vuosien varrella. Viime kerralla tapahtuma tavoitti 1700 kävijää.

Tapahtumaa järjestävä varhaiskasvatuksen opettaja Hanna Tuomala kertoo Kalevan haastattelussa näkevänsä tapahtumassa potentiaalia. Tuomala nostaa esiin puiston mahdollisuudet talviaikaan, ja tunnelmoi alueen ainutlaatuisuudella.

Myös Oulun kaupunginpuutarhuri Heikki Pulkkinen toteaa kaupungin luomien puitteiden mahdollistavan joulupolun rakentamisen. ”Jos on hyvä talvi, lunta maassa ja valkeat puut, Hupisaarten alue on hieno joulumaa”, Pulkkinen kommentoi Kalevalle.

Puskaradio Oulu -Facebook ryhmässä puhututtanut aihe on saanut kaupunkilaiset kommentoimaan ja jakamaan ideoitaan laajasti. Toiveissa ovat muun muassa näyttävät jouluvalot ja joulukuusikatu sekä Euroopan joulutoreilta tutut käsityöläisten myyntikojut.

Kaleva: Suuren maail­man jou­lu­pol­ku Oulun Ainolan puis­tos­sa hou­kut­te­li­si mat­kai­li­joi­ta­kin – te­ki­jöi­tä tar­vit­tai­siin pis­tä­mään homma pyö­ri­mään

Share

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*